Annonce
Fredericia

Skal give eleverne et globalt udsyn: Fredericia Friskole opretter ny 10. klasse

Globalt udsyn bliver et af nøgleordene i det nye 10. klasses tilbud på Fredericia Friskole, der i forvejen har gode kontakter i udlandet. Friskolen har tidligere haft besøg fra Indien. Arkivfoto: Martin Ravn
Forleden meddelte Fredericia Realskole, at skolens lukker 10. klasses-tilbudet fra næste skoleår. Nu går Fredericia Friskole den modsatte vej og åbner en ny 10. klasse.

Fredericia: Når næste skoleår begynder, oprettes en ny 10. klasse på Fredericia Friskole.

Friskolen er klar med det nye tilbud under sloganet "Når det sidste skoleår skal være noget særligt", og ifølge en pressemeddelelse fra skolen bliver det et år med "masser af faglighed, teambuilding, personlig dannelse og globalt udsyn."

- Det bliver et særdeles lærerigt og spændende skoleår, der vil bidrage til at modne eleverne, gøre dem fagligt parate til at starte i en ungdomsuddannelse, drømme om et fremtidigt arbejde eller en rejse til fjerne destinationer, fortæller skolen i en pressemeddelelse.

En anden privatskole, Fredericia Realskole, har fornylig meddelt, at den fra næste skoleår dropper 10. klasses tilbudet, men nu går Fredericia Friskole altså den modsatte vej.

Den nye 10. klasse på Fredericia Friskole vil lægge vægt på at give eleverne et globalt udsyn. Der vil være timer med prøveforberedende fag, som gør de unge klar til en ungdomsuddannelse. Desuden vil der være temauger, som handler om personlig dannelse, og på friskolens årlige lejrtur skal 10. klasses eleverne til "Survival of the fittes", hvor de får prøvet deres personlige grænser af.

- Der vil også i løbet af skoleåret være indlagt en rejse til et fjernere rejsemål. Det kunne for eksempel være til Indien, som friskolen kender godt i forvejen, eller måske til Kina, lyder det i pressemeddelelsen.

Ifølge skoleleder Lars Tegen har Fredericia Friskole allerede fået mange positive tilkendegivelser om det nye tilbud. I efteråret holdes et informationsmøde om det nye tilbud.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Private plejere og borgere mødte op til demonstration: Krævede svar på mange spørgsmål

Læserbrev

Kære byrådspolitikere, hvornår begynder I at tage ungdommen alvorligt?

Fredericia Kommune sparer på ungdommen, når de sparer på Ungdommens Hus. Og burde det ikke være lige modsat i en tid, hvor unge ifølge Sundhedsministeriet mistrives mere end nogen sinde før? Det er nu 13 år siden, at jeg satte min fod på Norgesgade 46a for første gang. Den dag i dag, mange år efter, har Ungdommens Hus stadig en stor plads i mit hjerte, og jeg er taknemlig for, at jeg har haft muligheden for at udvikle mig under trygge rammer som huset og personalet har skabt. Da jeg startede på Ungdommens Hus, havde jeg svært ved at finde mig til rette og finde ud af, hvad min rolle i livet var. På Ungdommens Hus blev jeg mødt af ansatte, som tog mig alvorlig, og som vigtigst af alt lyttede. Jeg lærte, at jeg som ung er vigtig. Jeg lærte om værdierne af fællesskab og demokrati. Jeg lærte, at jeg som ung, sammen med andre unge, kan være medskaber af det samfund, som vi ønsker. Og er det ikke netop det, vi ønsker af unge i dag. At de trives så meget, at du har lyst til at bidrage til fællesskabet og samfundet som demokratiske borgere? For at det kan lade sig gøre, er vi nødt til at have et rum til de unge, hvor det er muligt. Et rum som Ungdommens Hus, hvor unge kan føle sig mødt, og hvor de tør påtage sig ansvar og sætte handling på idéer og drømme. Men hvem skal skabe det rum, når Fredericia Byråd vil spare 50% af personalet på Ungdommens Hus væk? Og hvad skal der ske med de unge over 18, som Fredericia Byråd vil smide ud af huset? Ungdommens Hus i Fredericia har ikke brug for besparelser eller aldersbegrænsninger, tværtimod har de brug for flere resurser. Ungdommen i Fredericia har brug for, at byrådspolitikkerne lytter til dem og tager dem seriøst. Så kære byrådspolitikkr, hvilken fremtid ønsker du for Fredericias ungdom?

Fredericia

Private plejere demonstrerer i eftermiddag: - De ældre er taberne her

Annonce