Annonce
Erhverv

Slut med grænsesalg: Ændringer hos Coca-Cola får konsekvenser for Carlsberg-ansatte

Fremover skal der produceres knap så meget Coca-Cola hos Carlsberg i Fredericia. Arkivfoto: Mette Mørk
Fra årsskiftet skal Carlsberg ikke længere producere og sælge Coca-Colas produkter til den dansk-tyske grænse. Hvor mange medarbejdere der bliver berørt af forandringen, er endnu ikke afklaret.

Fredericia: En strukturel ændring hos Coca-Cola får betydning for et ukendt antal ansatte hos Carlsberg i Fredericia.

I en mail til Fredericia Dagblad oplyser kommunikationschefen for Coca-Cola Danmark, Jes Randrup Nielsen, at de produkter fra The Coca-Cola Company, der i øjeblikket bliver solgt i Tyskland ved den dansk-tyske grænse, ikke længere skal produceres på tapperierne hos Carlsberg.

- Fra 1. januar 2020 vil produkter fra The Coca-Cola Company og dets datterselskaber, der i øjeblikket bliver solgt i Tyskland ved den dansk-tyske grænse, blive leveret af Coca-Cola European Partners Deutschland GmbH, der allerede distribuerer og leverer til butikker i hele Tyskland. De pågældende butikker på den tyske side af den dansk-tyske grænse falder kontraktuelt ind under Coca-Cola European Partners' aftale med Coca-Cola, skriver Jes Randrup Nielsen.

Annonce

Vi har fortsat et langvarigt og stærkt samarbejde med Carlsberg i Danmark, der ganske som hidtil vil fortsætte med at producere, sælge og levere vores produkter til det danske marked

Jes Randrup Nielsen, kommunikationschef Coca-Cola Danmark

Vil betyde nedgang og afgang

Kasper Elbjørn, der er pressechef hos Carlsberg Danmark, bekræfter, at det kun er den del af Coca-Cola, der bliver tappet til grænsehandelen, der rykkes. Det skyldes ifølge ham, at Coca-Cola Company har omdefineret sine salgsområder i Europa, hvilket betyder, at Carlsberg fra årsskiftet ikke længere har rettighederne til at sælge Coca-Colas produkter i grænselandet mellem Danmark og Tyskland.

- Men Carlsberg Danmark vil fortsat producere og sælge en række vand og sodavand, både Schweppes, Monster og vandprodukter til grænsen, og den langsigtede aftale, som Carlsberg har med Coca-Cola i forhold til salg, produktion og distribution til danske kunder, er også uforandret, fortæller Kasper Elbjørn.

Han oplyser, at ændringen betyder en vis nedgang i volumen, hvilket vil have konsekvenser for bemandingen. Det er ifølge pressechefen endnu uvist, hvor mange medarbejdere der bliver påvirket.

- Det er ikke fastlagt, da vi fortsat prøver at minimere dem mest muligt.

Også Jes Randrup Nielsen understreger ligesom Kasper Elbjørn, at samarbejdet mellem Carlsberg og Coca-Cola fortsætter.

- Vi har fortsat et langvarigt og stærkt samarbejde med Carlsberg i Danmark, der ganske som hidtil vil fortsætte med at producere, sælge og levere vores produkter til det danske marked, skriver Jes Randrup Nielsen fra Coca-Cola Danmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

BK Wedalas Yvonne vraget til OL

DEBAT

Opdateret: Kommentarfeltet under artikler virker igen

INFO: Vi har haft nogle tekniske problemer på vores hjemmeside, som har betydet, at det ikke har været muligt at debattere og skrive kommentarer under artiklerne. Problemet er nu løst. Vi beklager bøvlet og takker for tålmodigheden.

Fredericia

På indkøb efter lukketid: Fredericianer finder aftensmad i containerne

Annonce