Annonce
Kultur

Skal Kolding alligevel have en ufo-skulptur? Arne har ikke opgivet håbet

Indtil nu er ufo-skulpturen blot en model hjemme hos Arne Andersen, men han håber, at det vil lykkes for ham at få den realiseret i fuld størrelse. Skulpturen skal kunne lyse og blinke. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
For ti år siden måtte Arne Andersen opgive at få opført sin ufo-skulptur i Kolding. Nu gør han igen forsøget og har fået et nyt tilbud på, hvem der vil lave den seks meter høje skulptur for ham.

Kolding: Skal Kolding have en ufo-skulptur, der hylder vores sammenhæng med det store univers, vi er en del af? Svaret er ja, hvis man spørger Arne Andersen, som nu igen vil gøre et forsøg på at realisere en gammel drøm.

- Corona har bremset mig en hel masse i at komme i gang igen, men nu har jeg da været i forbindelse med et firma i Vejle, som godt vil lave skulpturen. Det er et bådfirma, for en del af skulpturen skal laves i glasfiber, siger Arne, som har et tilbud på, at skulpturen kan laves for højst 400.000 kroner, hvilket er en del mindre end hans oprindelige budget for ti år siden.

I en artikel fra 2012 er et beløb på så meget som 750.000 kroner nævnt, men da skulle hele skulpturen også udføres i jern.

Annonce

I 2011 præsenterede han første gang ideen om, at Kolding skal være hjemby for en ufo-skulptur, der måler fire meter i diameter og strækker sig seks meter op i luften. Dengang lykkedes det ikke at samle de penge ind, som vil være nødvendige for at realisere projektet.


Der er jo sket meget på ufo-fronten siden da. Lige nu er der stor opmærksomhed omkring ufo'er, efter at USA har offentliggjort nyt materiale, så jeg tænker, at der en interesse, som er blevet vakt.

Arne Andersen, manden bag ufo-skulpturen


- Men der er jo sket meget på ufo-fronten siden da. Lige nu er der stor opmærksomhed omkring ufo'er, efter at USA har offentliggjort nyt materiale, så jeg tænker, at der en interesse, som er blevet vakt. Jeg mødte en af mine venner fra ufo-klubben, som synes, jeg skulle forsøge mig igen med projektet, fordi det er blevet andre tider, siger Arne Andersen, der er pensioneret tømrer.

Pengene mangler

Da han første gang offentliggjorde sit projekt i 2011, vakte det stor opmærksomhed og debat i Kolding. Ikke mindst fordi Arne Andersen havde en storslået idé om, at skulpturen skulle stå i rundkørslen ved Kolding Storcenter. Den bed politikerne i sidste ende ikke på, men til gengæld var det på tale, at skulpturen kunne lande i rundkørslen ved Merkurvej-Donslund Landevej-Trianglen.

Arne Andersen har haft en større skulpturpark på Bytoften, hvor han boede tidligere. Skulpturerne var inspireret af hans dybe interesse for ufo, ægyptiske myter og andet, som mange folk betrager som overnaturligt. Arne ser mere jordnært på det hele, og til avisen sagde han dengang om skeptikerne: "Den dag ufo'erne lander, kan alle folk selv se med deres egne øjne", lød det fra Arne Andersen i den artikel, som hed "Skulpturpark er en hilsen til verdensrummet". Arkivfoto: Ludvig Dittmann

Trods en opbakning på 25.000 kroner fra Kolding Kommune som startkapital lykkedes det ikke for Arne Andersen i første forsøg at indsamle de penge, som det vil koste at fremstille skulpturen. Der var ellers kontakt til en erfaren fundraiser, som skulle hjælpe med opgaven.

- Denne gang vil jeg forsøge at skaffe lokal opbakning til økonomien, ellers kører jeg træt i det igen, siger Arne Andersen, som tidligere havde et galleri af hjemmegjorte skulpturer på Bytoften, men det er solgt, og i dag bor han på Snerlevej.

- Så mange af mine skulpturer har jeg givet væk, andre har jeg opmagasineret. Det kom til at gå lidt stærkt med at komme fra Bytoften, fordi jeg blev syg med flere blodpropper. Det er den slags, skæbnen bestemmer, som han siger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Annonce