Annonce
Trekantområdet

Skal mundbind være påbudt i offentlig transport?: Her er hvad rejsende på Børkop Station mener

Avisen har spurgt tilfældige rejsende på Børkop Station, om mundbind kun skal være en anbefaling eller et krav i den offentlige transport, efter DSB har ophævet pladskravet. Foto: Michael Bager
Annonce

Børkop: Det er ifølge Sundhedsstyrelsen op til folk selv, om de vil bære mundbind eller ej. Også i DSB´s toge.

Apoteker Thomas Croft Buck, der blandt andet er apoteker på Børkop Apotek få meter fra Børkop Station, fortæller, at mundbind bliver revet ned af hylderne, og han derfor har bestilt tusindvis af nye mundbind hjem for at følge med efterspørgslen.

I går onsdag meldte DSB så ud, at køb af pladsbilletter i togene ikke længere er påkrævet, hvilket tidligere var påbudt de togrejsende, så der kunne holdes afstand i særligt myldretiden.

Burde brugen af mundbind fortsætte med at være en anbefaling, eller skulle den halve maske i stedet være påbudt at bære i den offentlige transport, når det fra onsdag er tilladt at stå op i toget eller sidde sig ned på lige den plads, man lyster?

Det har avisen spurgt tre tilfældige personer på Børkop Station om.

Marianne Albæk, Børkop

Marianne Albæk. Foto: Peter Branderup Mathiasen

- Jeg bestilte en pladsbillet til toget i morges, hvilket var et krav på det tidspunkt. Men da jeg skulle hjem, var det længere nødvendigt at bruge pladsbillet. Så nu risikerer man altså at sidde meget tæt i togene. Jeg har ikke selv brugt mundbind i toget, og det skal fortsat kun være en anbefaling. Men jeg arbejder på Social- og Sundhedsskolen i Vejle og rejser med toget hver dag, og jeg tør ikke tænke på den travlhed, der melder sig efter sommerferien er slut. Så fra på mandag overvejer jeg stærkt at bære mundbind i toget.

Anders Wolff Sørensen, Børkop

Anders Wolff Sørensen. Foto: Peter Branderup Mathiasen

- Togrejsende burde jo gå med mundbind, når man dag for dag hører, at flere bliver smittet med coronavirus her i Danmark. Jeg kan se, at der faktisk kun er få personer, der bærer mundbind i togene, men der er dog nogle. Det vil jo nok kræve et påbud, før alle begynder at bruge mundbind i togene, som det ser ud nu. Men jeg er lidt i tvivl om, om jeg ligefrem ville påbyde folk at bære mundbind i den offentlige transport.

Tamy, Japan

Tamy. Foto: Peter Branderup Mathiasen

- Jeg går ikke ind for et påbud om mundbind i togene, da jeg ikke synes, bøder er vejen frem. I mit hjemland, Japan, har de fleste i lang tid båret mundbind, da mange derhjemme mener, at mundbind har en sundhedsmæssig effekt. En anden side af det er, at jeg har venner i europa, som oplever, at der nogle steder rettes diskrimination mod de, der bærer mundbind. Men jeg synes, danskerne er flinke og venlige, selvom nogle bruger mundbind, og andre ikke gør.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Fredericia

Her er de nyeste coronatal for Fredericia: Igen er kun få indbyggere konstateret smittet

Coronavirus

Live: Over halvdelen af de corona-ramte kender ikke selv smittekilden

Fredericia

Gode råd til ældre og udsatte: Sådan undgår man ensomhed i en corona-tid

Annonce