Annonce
Fredericia

Skal spille ung Tarzan: Talent og mod har drevet Esben fra skolemusical til den store scene

Opbakningen til Esben er stor fra både hans forældre Karina Kjærsgaard Bertelsen og far Peter Hjeresen, samt de tre søskende. De glæder sig over, at Esben har fået et talent, som han nyder at udnytte og virkelig knokler og brænder for. Foto: Peter Leth-Larsen

Til oktober går Esben Kjærsgaard Hjeresen på scenen i Disney-musicalen Tarzan på Fredericia Teater. I sommer stod han på scenen med Stig Rossen, og i 2017 gjorde han lykke i Voice Junior. Familien bakker op så længe han har det sjovt.

Fredericia: Drømmen er klar - musicalvejen er lige nu den retning, 12-årige Esben Kjærsgaard Hjeresen håber at kunne gå videre ad, når han om nogle år skal vælge livsbane.

Og de første skridt er allerede taget solidt og grundigt. Esben brugte i år sin sommerferie på at synge og spille den unge udgave af Christian 4. ved siden af Stig Rossen på Koldinghus, og i de kommende mange uger skal han spille unge Tarzan på Fredericia Teater i Disneys musical Tarzan.

- Jeg er virkelig glad. Det bliver fedt. Jeg glæder mig allermest til at stå på scenen foran publikum, for det, synes jeg, er fantastisk, siger Esben, som har bevist, at han har modet og talentet til at stå distancen trods sin unge alder.

- Vi ved ikke, hvor han har det fra, for der er ingen af os, der har stået på scener. Men han er ekstremt modig og synes, at det er sjovt, og så bakker vi selvfølgelig op, siger hans forældre Karina Kjærsgaard Bertelsen og Peter Hjeresen.

Annonce

Jeg elsker at synge, for man bliver bare glad af det.

12-årige Esben Kjærsgaard Hjeresen
Esben Kjærsgaard Hjeresen er lige fyldt 12 år, men han ved godt, hvor han helst vil være om nogle år. På en scene og leve af at sit talent og sin stemme. Foto: Peter Leth-Larsen

Spottet på skolen

Og det er vigtigt med opbakning fra både familie og skole, når Esben skal udleve sin drøm. Der er en del logistik, der skal gå op, for han har tre søskende Frederik (17 år), Malthe (14) og Anna Frida (6).

- Men alle er indstillet på, at Esben skal det her, og det gælder også hans bedsteforældre, som både har kørt og været barnepiger, når det har været krævet, siger Karina Kjærsgaard.

Sangtalentet blev spottet første gang, da den tidligere korleder ved Christianskirkens Drenge- og Mandskor var på rundtur på kommunens skoler for at finde nye sangere til koret. Hun lyttede på Esbens syvårige drengestemme og fik ham indbudt til at prøve kræfter med koret, hvor han stadig synger.

- Jeg elsker at synge, for man bliver glad af det, siger Esben, som i koret har fået udviklet stemme og teknik.

Det fik han brug for, da der på Kirstinebjergvejens Skole blev tilbud om at være en del af den store Max Five musical på tværs af tre skoler. Esben gik til audition og fik lov at være med.

- Det var megasjovt, og det blev rigtig godt. Jeg håber, at de laver det igen, siger Esben, som her fik kontakter i det musicalmiljø, som han håber at blive en del af.

Drengeværelset under skråvæggen på Luthersvej er for nylig blevet udstyret med et klaver, som Esben gerne vil lære at spille på. Han er så småt ved at forsøge sig med egne kombinationer og sange. Foto: Peter Leth-Larsen

Fuldtidstræning

Det var musicalperformeren Sanne Æbelø, som var en af drivkræfterne bag Max Factor, og det er også hende, der får det kunstneriske ansvar for Esben og de andre fire drenge, som på skift skal spille de unge udgaver af Tarzan og Terk i den kommende musical.

- Det er rigtig fedt, at det er hende, vi skal arbejde sammen med, siger Esben, som allerede har haft sine første træningstimer på Bülows Kaserne.

Men langt fra de sidste. Der skal trænes fuld tid fra uge 37 og frem til premieren.

- Det betyder, at han skal være på fra kl. 10 til kl. 16 fra mandag til lørdag. Skolen er med, men vi skal have fundet ud af pensum, så han ikke ryger bagefter, siger Karina Kjærsgaard.

Før sommerferien var det også nødvendigt med velvilje fra skolens side, da Esben søgte og fik rollen til Koldinghus' jubilæumsshow. Rollen delte han med sin ven Jonathan.

- Mine lærere kom endda ned og så musicalen, og det var jeg rigtig glad for, siger Esben, der også måtte bede om fri, så han kunne deltage i Voice Junior i 2017.

Til hans ærgrelse røg han ud af Voice Junior i runden, hvor børnene kæmper direkte om at komme videre. Men en god snak med mor og far fik hurtigt skuffelsen til at gå over.

I juli og august bragte Esben Kjærsgaard Hjeresens talent ham til scenen på Koldinghus jubilæumsshow, hvor han bl.a. stod på scenen med Stig Rossen. Dorethea Teatret stod for showet, som også markede Stig Rossens 30 års scenejubilæum. Esben delte rollen som unge Christian 4. med sin kammerat Jonathan, som han blev ven med under konkurrencen Voice Junior. Foto: Thomas Peberman

Overbevisende audition

Familien er helt tryg ved, at Esben skal bruge så mange timer på sit talent.

- Så længe han synes, at det er sjovt, så er vi 100 procent bag ham. Vi oplevede i Kolding, hvor godt der blev taget af Esben af alle lige fra folkene bag til Stig Rossen, siger Peter Hjeresen.

Og det lyser ud af Esben, at han glæder sig til de kommende udfordringer med Tarzan. Han overbeviste teaterchef Søren Møller og koreograf Lynne Formato med sin udgave af "A million tears", som han havde succes med på Koldinghus. Nu glæder han sig til at kaste sig ud i nye Disney-sange i Tarzan.

- Jeg har set tegnefilmen tre-fire gange allerede, og den er virkelig god. Jeg tror, det bliver vildt godt, og jeg glæder mig bare til, at vi rigtigt kommer i gang, siger Esben.

Smilet er blevet ekstra stort på 12-årige Esben Hjeresens ansigt, efter han under sin korte sommerferie i Lalandia fik besked om, at han havde fået rollen som ung Tarzan i Fredericia Teaters kommende store Tarzan-musical. Foto: Peter Leth-Larsen

Kræver vilje

Det gør familien også, og de ved, at Esben har viljen til at holde ud, når der kommer lange dage og måske sure dage.

- Vi talte meget med ham, før han gik til audition i Kolding om, hvad det betyder, når man melder sig til sådan noget. Man kan ikke bare have dage, hvor man ikke gider. Det var han med på og har levet fuldstændigt op til, siger Karina Kjærsgaard, som sammen med resten af familien heller ikke kan skjule stolthed over sønnens håndtering af talentet.

- Selvfølgelig er vi stolte, men allermest glade for, at han får mulighed for at gøre noget, som han virkelig brænder for, siger Karina og Peter Kjærsgaard.

Går det, som Esben håber lige nu, træder han i fodsporene på sit store idol Martin Skriver, som er gået musicalvejen via nåleøjet på musicalakademiet og siden til roller i Fredericia Teaters succesmusicals - senest i Seebach.

- Han har også sunget i koret, og han er rigtig god, og jeg har set ham flere gange. Desværre er han ikke med i Tarzan, siger Esben, som til gengæld har kunnet gå hjem i villaen på Luthersvej til lillesøster Anna Frida og prale med, at han skal spille sammen med Ramasjang-stjernen Motor Mille.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Odder sender appel inden DHF's møde

112

Ærgerlig direktør efter brand: - Der venter en kæmpe oprydning

Fredericia For abonnenter

Håndværkerformand sætter spørgsmålstegn i mørklægningssag: Millioner kunne måske have været sparet

Annonce