Annonce
Fredericia

Skal TrekantBrand fortsat stå for kørsel?: Regne- eller slåfejl i analyse bekymrer taxa-direktør

19 chauffører ved TrekantBrand frygter for deres job, hvis Fredericia Kommune vælger at skifte operatør til den visiterede kørsel med børn, handicappede og ældre. Chaufførerne håber, at politikerne vil overveje beslutningen kraftigt, og det samme gør direktør for Taxa Syd, som dagligt hjælper TrekantBrand med at løse opgaven med kørsel af borgere. Arkivfoto: Mette Mørk
En slagfejl eller regnefejl i sammenligning mellem priser på kørsel fra TrekantBrand eller Sydtrafik får taxa-direktør til at sætte spørgsmålstegn ved grundlaget for et spareforslag. Han har fået lovning på en grundig analyse.
Annonce

Fredericia: En analyse af kørsel med visiterede borgere har vist, at der kan spares omkring en halv millioner kroner årligt ved at vælge en anden operatør end TrekantBrand, men direktør for Taxa Syd Tadzudin Kasami har stillet spørgsmål ved analysens kvalitet.

- For det første kan jeg se, at der mangler over 2000 ture i det regnestykke, de har stillet op. Er der tale om en fejl, eller har man bare skrevet forkert? Jeg ved det ikke, men det kan måske have afgørende betydning, siger direktøren.

Han blev først bekendt med analysen, da Fredericia Dagblad havde omtalt den fornylig. Han reagerede straks med en henvendelse til økonomidirektør Tommy Abildgaard og koncernchef Rene Olesen i Fredericia Kommune.

- Jeg blev kaldt til møde med koncernchefen, og det har vi taget. Jeg føler, at man nu lytter til den kritik, som både jeg og chaufførerne fra TrekantBrand er kommet med, siger Tadzudin Kasami.

2174 køreture for mange

I analysen om visiteret kommunal kørsel har Fredericia Kommune bedt Sydtrafik om at komme med et bud på, hvad de ville kunne løse opgaven for.

Sydtrafik har lavet beregningen ud fra det antal ture, som blev gennemført i 2018.

I det skema, der ligger til grund for analysen, opgør man, at der er kørt 108.624 ture fordelt på seks sagsområder. Men lægger man tallene sammen i tabellen, så bliver det samlede antal ture 106.450 ture.

Regne- eller slåfejlen skaber usikkerhed om analysens kvalitet, mener direktør for Taxa Syd AmbA Tadzudin Kasami.

Tadzudin Kasami har undret sig over den lukkede proces, analysen er blevet gennemført i.

- Man har valgt kun at spørge Sydtrafik om priser, og har man overhovedet taget hensyn til, om de kan leve op til de krav, kommunen selv stiller i forhold til blandt andet arbejdsklausuler, spørger han.

Sydtrafik er kommet med et bud på, hvad opgaven kan løses til, og ud fra det har embedsmændene i "mulighedshæftet" lagt op til besparelsen på minimum en halv million kroner på kørsel. Dertil kommer en besparelse på at flytte kørselskontoret fra brandstationen til den nye operatør.

- Men jeg ved, at man i andre kommuner er gået præcis den modsatte vej, og derfor har jeg også opfordret til, at man laver en rundspørge hos andre kommuner for at høre, hvad man har valgt, inden kommunen selv gør noget, siger Tadzudin Kasami.

- Tror du, forslaget er opgivet?

- Det kan jeg ikke afgøre, men jeg føler mig sikker på, at man vil undersøge sagen grundigere, end det er gjort hidtil, så man udskyder at træffe en endelig beslutning, og vi måske også får mulighed for at komme med bud på, hvordan opgaven kan løses, siger Tadzudin Kasami.

Det fremgår allerede i dag af mulighedskataloget, at den foreslåede besparelse ved at vælge en ny operatør først vil kunne realiseres i fuldt omfang i 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Hvor blev lyrikken af?

Annonce