Annonce
Læserbrev

Skal vi gå foran

Læserbrev: For adskillige politikere forekommer det at være særdeles vigtigt, at Danmark går foran, når det gælder internationale/grænseoverskridende beslutninger og ændringer. Vi hører det ofte, ”vi skal gå foran” – seneste eksempel er hele klimaområdet.

Det er rigtigt, at når virkeligheden ændres, må vi tage vores beslutninger op til revision og foretage ændringer, der passer på en ny situation - en erfaring, de fleste mennesker har måttet erfare.

Når virkeligheden og erfaringer ikke længere passer sammen med gamle beslutninger, er det sund fornuft at tage dem op til revision.

Jævnligt hører vi politikere henvise til konventioner, som om de er urørlige.

Der bliver talt om, at vi er bundet af dem. De står ofte i vejen for påtrængende og fornuftige beslutninger/løsninger.

Disse konventioner er menneskeskabte og kommet til verden i 1948 – i en helt anden tid. De matcher på ingen måde de udfordringer, vi står overfor i dag (ekstremisme, vold, politisk ideologi etc.)

De trænger til at blive revideret og tilpasset det 21. århundrede.

Jeg ville blive både stolt og glad, hvis politikere her ville vise mod og initiativ til at ændre på forældede konventioner fra en helt anden tid - og her gå foran i en vigtig sag for Danmark – for os alle.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Pigerne skærer sig selv og taler om selvmord: Dokumentar afslører tech-giganternes ansvarsløshed

DR satte mandag med dokumentaren "Døde pigers dagbog" fokus på et hemmeligt digitalt netværk på Instagram for unge piger, hvis tanker kredser om selvskade og selvmord. På det sociale medie deler omkring 1000 psykisk sårbare piger voldsomme billeder af eksempelvis dybe snitsår, og de udveksler konkrete metoder til at begå selvmord. Programmet åbner op til en verden af psykisk sygdom og sårbarhed. Nøglen til den lukkede verden er tragisk, mindst syv piger i netværket har begået selvmord. I dokumentaren står moderen til en af de syv piger modigt frem sammen med tre af de "overlevende" piger fra netværket. Netværket har i første omgang spillet en positiv rolle i de unge pigers liv, der kan minde om en sorggruppe. Her har de i et digitalt fællesskab fundet trøst og mødt ligesindede. Negativt har netværket ifølge eksperter inspireret pigerne til at øge frekvensen og graden af selvskade. Instagram-netværket har normaliseret selvskade, uden at nogen professionelle har kunnet gribe ind. I netværket er der blevet delt omkring 100.000 opslag, hvor langt de fleste handler om selvskade og selvmord. Instagram har ikke grebet tilstrækkelig ind til trods for angiveligt flere tusinde opslag, der tydeligt overskrider deres egne regler.

Fredericia

Ved du noget?: Uønsket vaskebjørn kørt ned ved afkørsel 59

Annonce