Annonce
Børkop

Skal vi overhovedet være flere i Børkop/Brejning?

Mandag 19. november er der møde i Markant, hvor blandt andet byvisionerne er til debat. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Vejle Kommune inviterer til kaffe, kage og kommuneplan tirsdag 19. november i Markant i Børkop, hvor udviklingen af Børkop er på dagsordenen.

Børkop: Børkop og Brejning området vokser gevaldigt i disse år og er fortsat populært. Men skal vi overhovedet være flere herude? Og hvis ja, hvordan skal boligerne så se ud? Og hvad kræver flere borgere udover nye boliger? Byvision på plads Tidligere i år fik Børkop sat sin byvision på plads: Naturbyen – en byklynge ved Vejle Fjord. Den indeholder en række initiativer som borgere, erhvervsliv og kommune i de kommende år skal arbejde sammen om at realisere. Mange ønsker i spil Blandt de mange elementer i spil i udviklingen af området er et nyt idrætscenter i Gauerslund, et nyt plejecenter, en ny daginstitution og en samling af Fælleshåbsskolen. Ønsker om større sikkerhed for de bløde trafikanter på vejene, når de skal fra skolen og til idrætscentret og omvendt, rangerer også højt i området. Men skal Børkop/Brejning være andet end bosætning og institutioner? Kan vi få flere butikker? Skal vi tiltrække flere arbejdspladser? Vær med og sæt dagsordenen Emnerne står frit, kommunen byder på kaffe og kage, og du kan være med til at sætte dagsordenen tirsdag 19. november klokken 18.30–21.15, hvis blot du dukker op. Læs mere om Kommuneplan 2021-2033 her: www.vejle.dk/debatfasen

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Replik. Der er ikke ro på ridefysioterapien

Læserbrev: Ro på ridefysioterapien i Børkop området, skriver Brian Errebo-Jensen i et læserbrev i Vejle Amts Folkeblad 11. november. Hmmm. Hvor ville det være dejligt hvis det var tilfældet. Og det ville det have været for længe siden, hvis personlige relationer ikke havde fået lov at vinde over patienternes behov. For første gang er der en indrømmelse fra en i det beslutningsmyndige udvalg, at de har fravalgt en lille privat virksomhed alene baseret på baggrund af, at en ridefysioterapeut har udtalt 'dårligt arbejdsklima'. Det giver da i den grad stof til refleksion. En virksomhed som vel og mærke har fungeret til glæde og gavn for mange igennem seks år. Som har flere medarbejdere og frivillige, som har været med fra start. Og hvor patienterne var trygge og meget glade for at komme. Jeg tør slet ikke tænke på, hvordan det må føles for virksomhedens ejer og leder at læse, at der hos hende er et 'dårligt arbejdsklima'. Hvor er det dog ufint. Tænk hvis en eller flere fra udvalget, som ikke er dybt involveret i sagen med den tidligere ridefysioterapeut, havde ville undersøge sagen inden beslutningen om en dispensation. Så havde de måske oplevet et sted, hvor det emmer af smil, grin og glæde - og sætningen 'altid kaffe på kanden' efterleves. Hvor et yderst fokuseret team sikrer fokus på patienterne. Hvilke foranstaltninger har der mon været iværksat for at rette på op på 'det dårlige arbejdsklima', som nu omtales som var det en sandhed. Jeg kan spørge på en anden måde: Hvor lang tid brugte du eller andre i udvalget på at undersøge præcis udsagnet om dårligt arbejdsklima - altså set fra en anden side end ridefysioterapeutens? Hvordan overhovedet forsvare at lave en dispensation til at komme uden om en virksomhed, som kunne have varetaget træningen med det samme UDEN at undersøge sagen fra alle sider? Jeg har i øvrigt hørt en helt anden årsag som forklaring til, hvorfor ridefysioterapeuten afgav sit ydernummer. Er du interesseret i at høre den? Hvordan har det været økonomisk dyrt for den tidligere ridefysioterapeut at forlade stedet? Hvem har hestene, de ansatte og faciliteterne? Altså bare for at få proportionen økonomisk tab ind i ligningen. Først når en reel undersøgelse er foretaget, kan vi tale om proportioner og refleksion. Og også om saglighed og ordentlighed. Udvalgets beslutning er ganske enkelt ikke foregået på en ordentlig måde. Og det burde ikke kunne finde sted.

112 For abonnenter

Dømt til at betale tusindvis af kroner: 21-årig kaldte betjente 'magtliderlige svin'

Annonce