Annonce
Læserbrev

Skal vi svigtes endnu en gang i vores liv

Læserbrev: Lige nu går vi omkring 60 unge mennesker og frygter at få taget vores faste holdepunkt fra os.

Mødestedet Space er et mødested og rådgivningstilbud for nuværende og tidligere anbragte imellem 15 og 30 år.

Her møder vi ligesindede unge og voksne, der interesserer sig for os. Vi har ikke det bedste netværk, så i Space bliver vi en form for familie. Vi får råd og støtte til alt mellem himmel og jord, som andre unge kan få fra deres familie. Her bliver vi ikke dømt, vi forstår hinanden, for vi har været igennem nogenlunde det samme i vores barndom. Her får vi venskaber og omsorg. Vi får et ordentligt måltid, som nogle af os ikke selv har overskud til at lave. Space er for flere det eneste sted, vi tør komme og være sociale.

Lige nu bliver det bestemt i socialudvalget, om Space må fortsætte, eller om vi skal lukke. Hvis Space lukker, står vi, der har oplevet utroligt meget svigt i vores liv, at blive svigtet endnu gang. Hvem skal så samle os op igen? Hvor skal vi så gå hen?

Vi har brug for Space, for vi har ikke andre.

Hvis pengene ikke findes, skal kommunen ud og finde andre ressourcer til os. Nogle vil skulle i terapi, nogle have støtteperson, andre mister bolig - det hele koster penge. Mange flere penge end Space.

Svigt os ikke igen, men lad vores elskede mødested få lov til at fortætte.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

DBU-folk reagerer: Besparelser på foreningslivet er en kostbar svækkelse - sunde og raske borgere er en god forretning

Læserbrev: Er frivilligheden og foreningslivet bare en udgift eller en vigtig og værdiskabende faktor for en kommune? Det spørgsmål trænger sig på, når man med bekymring kan læse, at Fredericia Kommune bl.a. har planer om at spare en halv mio. kr. væk på "udendørs idrætsanlæg" på det kommende budget. Det vil konkret betyde, at fodboldklubbernes frivillige frem over selv skal ud at slå græs og kridte baner op - oveni alle de mange andre opgaver, som dagligt skal løses i en forening. I Trelde GI’s fodboldafdeling er der nervøsitet for, at man som en konsekvens må lukke hold og sende spillere til andre klubber. Yderste konsekvens er at lukke hele fodboldafdelingen. Hvis det sker, vil der kun være seks fodboldklubber tilbage i Fredericia Kommune, der allerede ligger utroligt lavt i antal, når man sammenligner med kommuner med ca. samme indbyggertal. Og så er det desværre en kendsgerning, at Fredericia Kommune i forvejen er et af steder i Jylland, hvor der er færrest aktive fodboldspillere set i forhold til indbyggertallet. Kun på Samsø er tallet lavere. Der er med andre ord rigtig mange faktorer, der peger på, at der er behov for investeringer i breddefodbolden og foreningslivet i Fredericia. Ikke besparelser og nedskæringer. Og foreningslivet og frivilligheden er altså ikke en unødvendig luksus. Det er tværtimod en motor til at skabe sundhed, tryghed og fællesskab i ethvert lokalsamfund. En undersøgelse fra Damvad Analytics viser faktisk, at de frivillige timer, der bruges i fodboldklubberne, medfører mellem 400 mio. kr. og 1,1 mia. kr. i besparelser årligt for det danske samfund, bl.a. på grund af færre sygedage. Derfor håber vi, at kommunalpolitikerne vil se midlerne til et stærkt foreningsliv og velfungerende fodboldklubber som en investering i kommunens samlede trivsel og råstyrke. Sunde og raske borgere er en god forretning - også for kommunen. Det er heller ingen hemmelighed, at mange potentielle tilflyttere, i særdeleshed børnefamilier, vægter et godt foreningsliv som en afgørende faktor for valg af bopæl. Netop en udfordring, som aktuelt italesættes af politikerne i Fredericia. Mon besparelser på foreningslivet vil stimulere tiltrækningskraften på nye indbyggere? I DBU er vi altid åbne for dialog med kommunerne omkring fodboldens udvikling, og hvad vi kan bidrage med. Vi er er også indforståede med, at økonomien for kommunerne er en kompleks sag, men vi vil argumentere for, at besparelser på foreningslivet er en kostbar svækkelse på både kort og langt sigt. Foreningslivet er ikke noget, der bare er der. Det kræver prioritering. For de frivillige har altså nok at lave. Og de gør en kæmpe forskel. Også i Fredericia.

Annonce