Annonce
Fredericia

Skarp deadline: Lokale byggefirmaer leverer færdig genbrugsplads om et år

Gravemaskinerne var onsdag i gang ved den kommende genbrugsplads. Og det officielt første spadestik blev taget af medejer Christian Duus, Egil Rasmussen, og de to S-politikere Jacob Bjerregaard og Christian Bro. Foto: Klaus Madsen
Egil Rasmussen er hovedentreprenør på den nye genbrugsplads på Nordre Kobbelvej. Første spadestik blev taget onsdag, og 1. april skal byggeriet stå færdigt.
Annonce

Fredericia: Om mindre end et år står et nyt genbrugscenter klar til indvielse i Fredericia.

Lige nu er det en åben jordplads på Nordre Kobbelvej i Fredericia, men onsdag formiddag blev første spadestik taget til byggeriet for 80 millioner kroner.

Egil Rasmussen er hovedentreprenør på byggeriet, og firmaet måtte rykke hurtigt for at skaffe beton til byggeriet. Det kommer fra tre forskellige levereandører.

- Det er en spændende udfordrende sag, som har det ekstra krydderi, at det skal gå forholdsvist hurtigt, sagde medejer Christian Duus i forbindelse med første spadestik.

- Betonelementerne bliver leveret i uge 28, så i den periode vil man for alvor se byggeriet skyde op, sagde medejeren.

Han glædede sig over, at det meste af arbejdet udføres af lokale håndværkere.

- Der kommer til at være et mylder af mennesker på byggepladsen. Holdet, der skal løse opgaven, er hovedsageligt lokale. Så jeg håber på, de vil cykle til arbejdspladsen, så vi undgår trafikale problemer, lød det med et smil fra Christian Duus.

80 millioner for ny genbrugsplads

Onsdag blev der taget første spadestik til den nye genbrugsplads på Nordre Kobbelvej.

Genbrugspladsen kommer til at koste 80 millioner kroner.

Grunden kostede 10 millioner kroner, opførelsen koster 50 millioner kroner, der købes maskiner for 12 millioner, og projektering og byggeplads- og arbejdsmiljøstyring koster otte millioner.

Den nye plads er 10.000 kvadratmeter stor. En separat plads til haveaffald på 8000 kvadratmeter kan bruges døgnet rundt.

Desuden er der et genbrugscenter til sortering på 2400 kvadratmeter, en genbrugsbutik, administration, et værksted til socialøkonomiske aktiviteter og et 10.000 kvadratmeter stort lagerområde.

Annonce

Blandt frontløberne

Til stede var også borgmester Jacob Bjerregaard (S), og han glædede sig over, at lokale entreprenører vandt udbuddet.

- På denne plads vil vi se et af Danmarks mest moderne genbrugscentre vokse frem, sagde borgmesteren, som også er formand for miljø- og forsyningsudvalget i Kommunernes Landsforening.

- Fredericia bliver ofte fremhævet i den sammenhæng. Jeg er glad for den position, Fredericia har på affalds- og genbrugsområdet, sagde Jacob Bjerregaard.

Den nye genbrugsplads bliver døgnåbent for modtagning af haveaffald. Desuden bliver den moderne indrettet, og de containere, som findes på den nuværende genbrugsplads på Industrivej, vil ikke være til stede på den nye plads.

- Fredericia er en af fronløberne på affalds og genbrugsområdet i omkring 40 år, og vi var blandt de første, der begyndte at sortere vores affald. Derfor er det oplagt, at Fredericia fortsat være blandt fronløberne på området, sagde han.

Annonce

Taulov-virksomhed styrer slaget

Egil Rasmussen er som nævnt hovedentreprenør på byggeriet, og Taulov-virksomheden står for tømreropgaverne.

Desuden er der følgende andre virksomheder på opgaven: Munck (jord, kloak, beton), Boligbeton (dækelementer), Dan-Element (betonelementer), Give Steel (stål), El:con (el), Bravida (vvs), Deber (ventilation).

Forberedelserne af genbrugspladsen er i gang, og selve byggeriet vil skyde op fra uge 28, fortalte Christian Duus fra tømrervirksomheden Egil Rasmussen. Foto: Klaus Madsen
Fredericia skal fortsat være frontløber på det grønne område, sagde udvalgsformand Christian Bro. Foto: Klaus Madsen
Det bliver en af Danmarks mest moderne genbrugspladser, fastslog borgmester Jacob Bjerregaard (S). Foto: Klaus Madsen
Jordarbejdet er i gang ved pladsen på Nordre Kobbelvej, som skal rumme den nye genbrugsplads. Foto: Klaus Madsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Annonce