Annonce
Kultur

Skatere dropper Norgesgade –udendørs miljø blomstrer op i stedet

Ramperne på Ungdommens Hus trænger til en kærlig hånd, og det vil skaterne fra de orange haller hjælpe med. I stedet for at flytte i midlertidige lokaler i Norgesgade, har man besluttet at skabe et udendørs miljø, hvor næste sæson kan afvikles. Derfor vil skaternes rammer inden længe fylde på Ungdommens Hus' matrikel. Foto: Kathrine Jensen
Det var meningen, at skaterne i Fredericia 1. maj skulle flytte ind i midlertidige lokaler i Norgesgade, men den model er der takket nej til, og i stedet skal der skabes et udendørs miljø på Ungdommens Hus.

Fredericia: Først skulle skaterne være ude af de orange haller 1. marts. Så blev datoen rykket til 1. maj, hvor planen også var, at ramper og rails skulle flytte ind i den tidligere Midtbyklub i Norgesgade. I stedet bliver skaterne nu rigtig hjemløse – men det skaber ingen sure eller kede af det miner – tværtimod.

- Vi etablerer os ikke i Norgesgade. Vi har besluttet, at vi i stedet vil lave en udendørs sæson, siger Mark Hjort, der har været ansat til at være til stede i de orange haller i de ugentlige åbningstider.

Annonce
Det er superfedt, at vi rykker på Ungdommens Hus, og spørger du mig, så er det en ti gange bedre løsning end Norgesgade.

Mark Hjort, daglig drivkraft i de orange haller.

Bedre løsning

Planen var ellers, at skaterne skulle huses i bygningen i Norgesgade, der tidligere har dannet rammen for Midtbyklubben og før det Fredericia Helseforening. En af udfordringerne med Norgesgade har været, at skaterne støjer enormt meget, når løbehjul, skateboards og trickcykler blæser op og nedad ramperne. Derudover har det hele tiden været planen, at Norgesgade var et midlertidigt sted til skaterne, indtil der blev fundet en permanent løsning.

- Det var dels ret småt og så var det lidt en halv løsning. Nu vil vi bruge den næste tid på at arbejde os henimod en permanent løsning. I mellemtiden skal der skates på Ungdommens Hus, fortæller Mark Hjort.

Allerede nu står der rammer i forskellige afskygninger på Ungdommens Hus’ matrikel, men de skal dels shines op, og så skal skaternes egne ramper fra de orange haller flyttes med – de skal ligeledes have en kosmetisk, kærlig hånd.

- Det er superfedt, at vi rykker på Ungdommens Hus, og spørger du mig, så er det en ti gange bedre løsning end Norgesgade. Nu kommer skaterne til at kunne nyde det gode vejr i stedet, lyder det fra Mark Hjort.

P-hus på vej

Hen over sommeren og sensommeren kommer Mark Hjort og de øvrige involverede til at inddrage brugerne til snak om, hvad den permanente løsning kunne være. Lørdag var derfor officielt den sidste dag, de orange haller blev brugt af byens skatere til at folde sig ud på enten skateboards, trickcykler eller løbehjul.

I stedet kommer de til at kunne 'slide' og lave tricks i det kommende udendørs miljø. Her vil Mark Hjort stadig være tilknyttet som den daglige drivkraft.

Planen for de orange haller er, at de rives ned for at gøre plads til kommende boliger og parkeringshus.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Efter politisk pres: Nu inviterer kommunen til borgermøde om Dan Gødning

Fredericia

Politikere ønsker borgermøde om Dan Gødning A/S-tankanlæg - hvad synes du?

Annonce