Annonce
Fredericia

Skatere står indtil videre uden tag over hovedet, når lejemål er slut

Fredericia Marineforening besluttede torsdag aften, at man investerer i en pavillon, som stilles op ved Kastelkajen for enden af Kongensgade. Foto: Nana Hanghøj

Marinerne har fundet alternativ til deres marinestue, men unge skatere er der endnu ingen løsning for, når de orange haller rives ned til fordel for p-hus.

Fredericia: Normalt har byens skaterungdom og Fredericia Marineforening ikke meget tilfælles, men lige nu står de med samme udfordring. Begge skal ud at finde et nyt sted at mødes. Marinerne har besluttet at investere i en pavillon, som placeres ved Kastelkajen, men skaterne ved kun, at de skal være ude inden 1. januar. Hallerne skal væk til fordel for et nyt p-hus.

Byrådet afsatte i 2017 tre millioner kroner til at etablere et alternativ til de orange haller. Pengene er på budgettet for 2019.

- Kan I nå at finde et alternativ til de orange haller inden 1. januar?

- Nej, det kan vi nok ikke, men vi håber, at vi i budgetforhandlingerne kan få afsat yderligere penge til at etablere et alternativ. Der skal efter vores mening fortsat være et fedt sted at dyrke street-sport i centrum af Fredericia, siger Cecilie Roed Schultz (Enhl.).

Jeg kan ikke sige, hvorfor der ikke er sket noget endnu, men vi håber at få en løsning på plads i budgetforhandlingerne.

Cecilie Roed Schultz (Enhl.)

Intet er sket

Enhedslisten forudser, at der skal bruges mere end de tre millioner kroner, der allerede er sat af.

- Det bliver nødvendigt, hvis vi skal ud at bygge nyt. Men hvis vi kan finde en egnet bygning, så kan tre millioner kroner være nok, siger Cecilie Roed Schultz.

En konkret plan for, hvad der skal ske, ligger endnu ikke klar.

- Vi skal have sat et arbejde i gang hurtigst muligt med at afdække, hvad vi helt konkret har af muligheder både for (med)finansiering og ikke mindst for placeringer i centrum, siger Cecilie Roed Schultz.

- Men det har været kendt, at de orange haller skal væk, i flere år, og der er sat penge af. Hvorfor er der ikke sket noget?

- Jeg ved det ikke, men jeg håber, at vi nu får sat både de nødvendige penge af og kommer videre hurtigt, siger Cecilie Roed Schultz.

- De unge peger selv på en mulighed med hallen ved det gamle el-værk i Oldenborggade. Kan det komme i spil?

- Jeg kan ikke sige mere om det i øjeblikket, fordi vi er midt i budgetforhandlinger, hvor vi drøfter det, siger Cecilie Roed Schultz.

Annonce
Forsiden netop nu
112

Brandfolkene rykkede ud tre gange i streg: Lejlighed udbrændte

Læserbrev

Åbent brev til byrådet i Fredericia: Tænk disse punkter ind i arbejdet med næste års budget

Læserbrev: På det ugentlige tværpolitiske, offentlige møde i Demokraticontaineren i Kanalbyen var emnet tirsdag 10. september "Velfærdspolitik i de kommende år i Fredericia". Som sædvanlig var der en livlig diskussion i en positiv ånd. Samtalen foregik endnu en gang på tværs af partiskel og andre interesser. Mødet endte ud med enighed om at opfordre byrådspolitikerne til at tænke nedenstående punkter ind i arbejdet med næste års budget. Vi håber, I vil sætte fokus på de svageste borgere og på arbejdsmiljøet for de kommunalt ansatte. Der var enighed om, at velfærden generelt skal være i centrum, og følgende områder blev specifikt nævnt som indsatsområder: Folkeskolerne. Der er kun fem kommuner i landet, der bruger færre økonomiske midler pr. elev. Var det en ide og en mulighed at tildele midlertidig "førtidspension” til syge borgere, så de får ro til at komme sig og samle kræfter, inden der tages stilling til deres fremtidige tilknytning til arbejdsmarkedet? Fritidstiltag for den ungdomsgruppe, der ikke er knyttet til Ungdommens Hus. Sikring af, at frivillig indsats ikke på nogen måder indregnes i normeringsbehovet. Personale nok til at tage sig dybtgående nok af de underretninger, der indsendes til familieafdelingen. For at fremme arbejdsmiljøet på de offentlige arbejdspladser skal der være mindre kontrol og mere tillid, og i den sammenhæng vil det være en god idé at lade en stor del af arbejdsprocesserne bestemmes af selvstyrende teams. Det er vigtigt, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for de områder, der vedrører velfærden. Når forholdene er gode for de kommunalt ansatte, er der stor sandsynlighed for, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for disse områder, så der på sigt kan blive et tilstrækkeligt antal kvalificerede medarbejdere at vælge imellem. Det er væsentligt, at der bliver lagt endnu mere vægt på et positivt og inkluderende menneskesyn i den kommunale organisation. Vi ønsker byrådet rigtig god arbejdslyst i processen med budgetforhandlingerne!

112

Endnu en nattetur for brandvæsenet: Bil udbrændte i skov

112

Flammer åd villa ved Pjedsted – nu er resultat af brandundersøgelse kommet

Annonce