Annonce
Debat

Skatteborgere i kommunen bør kende de ansatte chefers succeskriterier med deres arbejdsområder

Poul Rand. Pressefoto

Læserbrev: Satsede byrådet på en smal ledelse for at spare penge? Var det borgmester Jacob Bjerregaards måde at tilrane sig magten?

Eksperimentet, der skulle spare penge og sikre tværfaglighed, når beslutninger skulle tages, ses ikke at virke.

Det er ikke skribenten bekendt, hvad der blev sparet, uanset om de eventuelle besparelser er brugt på advokatomkostninger, ekstra hjælp i administrationen og nyansættelser.

Annonce

Borgmester Steen Wrist (S) har ikke haft en nem start på sit job. Men han har selv sagt ja og bliver sikkert behørigt belønnet.

Der er i de sidste måneder ansat flere topledere i Fredericia Kommune med henblik på, hvad der kan antages at være et ønske om større faglig bredde. Hvordan kandidater er udvalgt/fravalgt, hvor jobbene har været opslået, er ikke umiddelbart tilgængelig. Byrådet har vel lært af tidligere fejl?

Skatteborgere i kommunen bør kende de ansatte chefers succeskriterier med deres arbejdsområder. Hvad er målet og tidsrammen? Hvordan følger byrådet op på de forventede mål?

Der burde også være et ønske om bosættelse i kommunen, så tilflytningen styrkes på denne måde, men vigtigst af alt, de nye ledere lever imellem dem, deres beslutninger berører.


Enhver ballonklovn kan indvælges i byrådet, denne kan også blive borgmester, der er intet krav til færdigheder. Til fagrelaterede embedsposter bør der være et krav om en skarp baggrund.

Poul Rand


Enhver ballonklovn kan indvælges i byrådet, denne kan også blive borgmester, der er intet krav til færdigheder. Til fagrelaterede embedsposter bør der være et krav om en skarp baggrund med tilhørende faglig kontrol og offentliggjorte succeskriterier med en tidsramme.

Åbenhed, ærlighed og handling når påkrævet bør være et løfte fra byrådet til Fredericias borgere, ikke en sammenspist dækning over uheldigheder.

Er byrådet i en tornerosesøvn igen og fortsætter, hvor den slap?

Vi hører kun ynk og dårlige undskyldninger, imedens pengene fosser ud af kassen.

Byrådet bør erkende, at tavlen skal hviskes ren, de nuværende byrødder bør ved selvransagelse vurdere, om de har rette kompetencer til at genopstille.

I et privat firma ville ingen af dem overleve med deres "undskyldninger".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce