Annonce
Livsstil

Skattejagt med svampe er som sudoku i 3D

Switch: Nintendo langer endnu et af de gode, men oversete spil fra den hedengange WiiU-konsol over disken, og gik du glip af "Captain Toad: Treasure Tracker" sidst, er der al mulig grund til at samle det op nu. Det er flottere end nogensinde, der er endnu flere baner, og så er det som skabt til at tage med på farten.

Lad det være sagt med det sammet: Du skal ikke lade dig snyde af, at "Captain Toad" koster cirka det halve af en normal udgivelse, for der er tale om et spil, som har ekstrem lang levetid og meget høj kvalitet.

Konceptet er forholdsvis simpelt: Du styrer Toad eller Toadette, der skal igennem nogle ved første øjekast overskuelige baner, hvor de skal finde op til tre diamanter, samle guldmønter, guldsvampe og afslutningsvis finde banens stjerne for at komme videre til næste bane. Du kan i de fleste tilfælde styre kameraet rundt om hele banen og lede efter skattene, før du overhovedet begynder, men selv om skattene er til at få øje på, betyder det ikke, at de er nemme at få fat i.

Banerne er langt hen ad vejen en slags sudoku i 3D, hvor du skal tænke dig godt om for at få det hele med, men kan gøre det i ro og mag, og kun i nogle få tilfælde er der krav om, at motorikken kan håndtere hurtige bevægelser og tastekombinationer.

Kombinationen af det rolige gameplay, den afslappende musik og det nuttede interface gør, at "Captain Toad" føles som en slags mindfull gaming, som er både afslappende og udfordrende - altså lige indtil du bliver jaget af en ildspyende drage, og pulsen stiger lige så hurtigt som lavaen i den vulkan, du prøver at slippe ud af.

Der er over 80 baner i "Captain Toad", og det er som regel en overkommelig opgave at klare sig igennem en bane - men vil man have alle hemmelighederne med og et fint stempel i sin "rejsebog", så kræver det nogle gange adskillige forsøg.

Så der er tale om et spil med en fair indlæringskurve, men også en meget høj levetid. Det er værd at nævne, at "Captain Toad" fungerer bedst håndholdt, så man kan trykke på skærmen for at aktivere genstande og tirre fjenderne, så Toad og Toadette er oplagte rejsemakkere denne sommer.

Spillet rummer en co-op-del, men den er ikke særlig velfungerende, og det er faktisk sjovere bare at skiftes, hvis man er to.

Alt i alt er "Captain Toad: Treasure Tracker" en lille perle, der vil vinde en del hjerter og æde endnu flere sommertimer.

Titel: "Captain Toad: Treasure Tracker"

Platform: Switch

Udgivelsesdato: 13. juli

Se trailer for spillet her:

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce