Annonce
Erhverv

Skattestyrelsen på social dumping-kontrol i Fredericia: Følger op på 11 virksomheder

Tirsdag fik 13 fredericianske virksomheder besøg af Skattestyrelsen, som sammen med politi og Arbejdstilsynet gennemførte kontrolaktion mod social dumping. Den landsdækkende social dumping-aktion er den femte ud af i alt otte planlagte landsdækkende kontrolaktioner i år. Byggerierne på fotoet har ikke noget med sagen at gøre. Genrefoto: Søren Gylling
Som led i en landsdækkende kontrolaktion mod social dumping besøgte Skattestyrelsen tirsdag 13 virksomheder i Fredericia. 11 virksomheder skal der følges op på.

Fredericia: 13 fredericianske virksomheder fik tirsdag besøg, da Skattestyrelsen sammen med politi og Arbejdstilsynet gennemførte årets femte landsdækkende kontrolaktion mod social dumping.

Det oplyser Skattestyrelsen i en pressemeddelelse, hvor styrelsen oplyser, at der på landsplan er i alt er besøgt 84 virksomheder i forbindelse med tirsdagens aktion.

- Når vi besøger virksomhederne, er det for at sikre, at der bliver afregnet korrekt skat til Danmark af det arbejde, der bliver udført her. Det tjekker vi bl.a. ved at tale med medarbejderne om deres vilkår og se på kontrakter. Typisk oplever vi, at personer, der er registreret som havende en udenlandsk virksomhed, oftest burde være omfattet af reglerne for arbejdsudleje eller være lønmodtagere, hvor indtægten skal beskattes i Danmark, fortæller Ernst O. Nielsen, der er funktionsleder i Skattestyrelsen.

Annonce

Fokus på byggeriet

Samtlige 13 besøgte virksomheder i Fredericia er beskæftiget inden for byggeri. I forbindelse med kontrollerne har Skattestyrelsen talt med 13 arbejdere, der alle var udenlandske. På baggrund af kontrollerne følger Skattestyrelsen op med yderligere kontrol over for 11 virksomheder, oplyses det i pressemeddelelsen.

- Når vi under vores kontrol får en formodning for, at skatten ikke afregnes korrekt, så har vi oftest brug for yderligere oplysninger eller regnskabsmateriale, inden vi kan afgøre, om medarbejderne er registreret korrekt, forklarer Ernst O. Nielsen.

Når vi under vores kontrol får en formodning for, at skatten ikke afregnes korrekt, så har vi oftest brug for yderligere oplysninger eller regnskabsmateriale, inden vi kan afgøre, om medarbejderne er registreret korrekt.

Ernst O. Nielsen, funktionsleder i Skattestyrelsen

Ligesom i Fredericia var fokus for tirsdagens landsdækkende social dumping-aktion hovedsageligt virksomheder i bygge- og anlægsbranchen. På de i alt 84 virksomheder talte styrelsen med 168 medarbejdere, hvor de 131 var udenlandske arbejdere. I alt vil Skattestyrelsen følge op med yderligere kontrol over for 67 virksomheder - svarende til 80 procent af de besøgte virksomheder.

Skattestyrelsens indsats mod social dumping

  • Den fælles myndighedsindsats mod social dumping skal sikre at arbejde i Danmark foregår på ordentlige vilkår og efter danske regler. Skattestyrelsens rolle i denne indsats er at sikre, at udenlandske virksomheder og arbejdstagere betaler den korrekte skat og afgift i Danmark.
  • Indsatsen foregår bl.a. som fællesaktioner med Arbejdstilsynet og politiet på steder med mistanke om social dumping og brug af illegal arbejdskraft. Fx på byggepladser, landbrug, gartnerier, rengøring og restauranter.
  • I alt har Skattestyrelsen i 2020 gennemført 2.645 kontroller, der har resulteret i regninger for 242 mio. kr. til virksomheder og ansatte.
Annonce
Fredericia For abonnenter

Det bliver der råd til: Hyggelige plejehjem, cykelstier og ny børnehave

Danmark

Mandagens coronatal: 333 nye smittetilfælde - flere indlagte på sygehusene

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia HK

Frygteligt angrebsspil kostede: FHK halsede efter hele kampen og tabte til Ribe-Esbjerg

Alarm 112 For abonnenter

Jens Peter så cykelkammerater styrte i asfalten efter voldsomt uheld: - De troede, at de skulle dø

Navne

Leg i klasseværelset på maskinmesterskole bærer frugt: Hæder og en halv million kroner til lokal underviser

Fredericia

Borgmesterens svendestykke - Derfor er partierne glade for budgetaftalen

Forbrug

Tilbud onsdag aften: Du får ekstra 50 procent rabat på datovarer i supermarkeder

Erhverv For abonnenter

Kasper Würtz trækker Christian Bitz i retten i ny sag: - Jeg er nødt til at gå hele vejen, ellers har det hele været forgæves

Erhverv For abonnenter

Anders tog på togt og satte sejl til kaptajndrømmen - nu truer finansloven skoleskibene

Fredericia For abonnenter

Ejer får grønt lys: Kystnær ejendom i Snoghøj kan blive til fire

Danmark

Mormor advarer om trend på TikTok: Barnebarn svært forbrændt af stikflamme fra brandfarlig leg med spraydåse

Fredericia For abonnenter

Den værste cykelsti trænger til ansigtsløft: Snart hopper håndtasken i cykelkurven ingen vegne

Fredericia For abonnenter

Livet hang i en tynd tråd som spæd - i dag stråler Regitze af livsmod

Livsstil

Kom til Fredericia for knap et år siden: Nu åbner Jan og Lars ny butik i et andet univers

Annonce