Annonce
Fredericia

Skift formand for kultur- og idrætsudvalget

Søren Stampe. Privatfoto

Læserbrev: Har borgmesteren banket de byrådsmedlemmer, der synes, at tri-sagens behandling var under al kritik?

Det spørgsmål må stå tilbage efter Fredericia Dagblads opfølgning på sagen 27. august.

Er de tvunget til tavshed, eller har de fået noget til gengæld for deres tavshed?

Måske har de fået opbakning til mærkesager på næste års budget?

Et er sikkert: At en sag som denne, hvor der er så mange kritikpunkter af udvalgsformanden, bliver håndteret på denne måde, leder direkte til politikerlede.

Hvordan kan det undgås i en sag, hvor borgmesterens fortrykte underskrift har været misbrugt, hvor der er truffet beslutninger uden udvalgets eller byrådets medlemmers viden eller inddragelse, eller hvor al kritik forstummer, når borgmesteren kom retur fra ferie?

Hvordan kan det nogensinde være okay at lægge låg på sådan en alvorlig sag, uden at den får nogen former for konsekvenser?

Skal der virkelig sendes et signal til borgerne om, at man i Fredericia Byråd kan tillade sig at tilsidesætte demokratiet, etik, moral samt ordentlighed.

Hvad skal debatten til byrådsmødet 3. september gøre godt for, når byrådsmedlemmerne nu tilsyneladende er så enige, og ingen vil eller tør sige mere?

Er den bare skuespil for borgernes skyld?

Vi har allerede et teater i byen, og de gør det fremragende, så byens borgere er bedre vant og kan godt gennemskue skuespillet i denne såkaldte debat.

Fredericianerne er ikke naive og hopper ikke på forsøget med først at negligere sagen, for dernæst at skyde størstedelen af skylden på embedsmændene. Det er og bliver et politisk ansvar, og det hviler på Lars Ejbys skuldre.

Tri-formand Carsten Andersen gjorde det fra start klart, at han er færdig med at arrangere noget sammen med kommunen.

Det er fuldt forståeligt, for det var en helt igennem urimelig situation, Lars Ejby satte ham i ved at vise sig som en utroværdig partner.

Susanne Eilersens forslag med kaffe og kvaje-kage synes at være noget utilstrækkeligt og næppe noget, der kan genoprette tilliden.

Det kan en ny udvalgsformand derimod!

Hvorfor har vi endnu ikke hørt en udtalelse fra borgmester Jacob Bjerregaard i denne sag?

Vi må formode, han også har en holdning til denne sag, og at det også er i hans interesse at finde en acceptabel løsning?

Den Konservative Vælgerforening i Fredericia vil på baggrund af ovenstående opfordre borgmester Jacob Bjerregaard til at løsne Lars Ejby fra posten som formand for kultur- og idrætsudvalget.

Det er den eneste mulighed for at opretholde tilliden hos borgerne i Fredericia og sikre et godt samarbejde med foreningslivet fremover.

Annonce
Forsiden netop nu
112

Brandfolkene rykkede ud tre gange i streg: Lejlighed udbrændte

Læserbrev

Åbent brev til byrådet i Fredericia: Tænk disse punkter ind i arbejdet med næste års budget

Læserbrev: På det ugentlige tværpolitiske, offentlige møde i Demokraticontaineren i Kanalbyen var emnet tirsdag 10. september "Velfærdspolitik i de kommende år i Fredericia". Som sædvanlig var der en livlig diskussion i en positiv ånd. Samtalen foregik endnu en gang på tværs af partiskel og andre interesser. Mødet endte ud med enighed om at opfordre byrådspolitikerne til at tænke nedenstående punkter ind i arbejdet med næste års budget. Vi håber, I vil sætte fokus på de svageste borgere og på arbejdsmiljøet for de kommunalt ansatte. Der var enighed om, at velfærden generelt skal være i centrum, og følgende områder blev specifikt nævnt som indsatsområder: Folkeskolerne. Der er kun fem kommuner i landet, der bruger færre økonomiske midler pr. elev. Var det en ide og en mulighed at tildele midlertidig "førtidspension” til syge borgere, så de får ro til at komme sig og samle kræfter, inden der tages stilling til deres fremtidige tilknytning til arbejdsmarkedet? Fritidstiltag for den ungdomsgruppe, der ikke er knyttet til Ungdommens Hus. Sikring af, at frivillig indsats ikke på nogen måder indregnes i normeringsbehovet. Personale nok til at tage sig dybtgående nok af de underretninger, der indsendes til familieafdelingen. For at fremme arbejdsmiljøet på de offentlige arbejdspladser skal der være mindre kontrol og mere tillid, og i den sammenhæng vil det være en god idé at lade en stor del af arbejdsprocesserne bestemmes af selvstyrende teams. Det er vigtigt, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for de områder, der vedrører velfærden. Når forholdene er gode for de kommunalt ansatte, er der stor sandsynlighed for, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for disse områder, så der på sigt kan blive et tilstrækkeligt antal kvalificerede medarbejdere at vælge imellem. Det er væsentligt, at der bliver lagt endnu mere vægt på et positivt og inkluderende menneskesyn i den kommunale organisation. Vi ønsker byrådet rigtig god arbejdslyst i processen med budgetforhandlingerne!

112

Endnu en nattetur for brandvæsenet: Bil udbrændte i skov

112

Flammer åd villa ved Pjedsted – nu er resultat af brandundersøgelse kommet

Annonce