Annonce
Erhverv

Skokæde bløder fortsat, og fejl i regnskab trækker ned

Bianco tabte i det seneste regnskabsår 38 millioner kroner. I januar 2016 købte mangemilliardær Anders Holch Povlsen det nødlidende selskab, men det er ikke lykkedes at vende underskud til overskud. Arkivfoto: Henrik Dons Christensen
Skokæden Bianco taber fortsat millioner, og det seneste år har ejerne tilført 88 millioner kroner. Mangemilliardær Anders Holch Povlsen købte aktiemajoriteten i det nødlidende selskab i 2016, men har altså ikke formået at vende minus til plus endnu.
Annonce

Lunderskov: Bianco-kæden fortsætter med at tabe penge i stor stil. Seneste regnskab viser et underskud på 38 millioner kroner, og det er niende år i træk, at selskabet kommer ud med røde tal. Samlet har kæden fra 2011 og til i dag tabt 230 millioner kroner.

Bianco har i flere år været gennem det, som selskabet selv har kaldt en ”gennemgribende turn-around”, og seneste regnskab er påvirket af en væsentlig fejl i forrige regnskab, fremgår det af ledelsesberetningen. Ledelsen skriver, at man har "konstateret væsentlige fejl i årsrapporten for 2017/2018. Der har ikke været hensat til tabsgivende huslejekontrakter pr. 31/7 2018, hvilket ledelsen har vurderet som en væsentlig fejl”.

Fejlen betyder, at Bianco har måttet nedskrive sin egenkapital med 16 millioner kroner i regnskabet for 2017/2018. Udfordringerne med at få forretningen til at løbe rundt og de tabsgivende huslejekontrakter betyder, at ejerne i det seneste år har skudt 88 millioner kroner ind i selskabet, og egenkapitalen er steget til 68 millioner kroner.

I februar 2016 blev Bianco overtaget af mangemillionær Anders Holch Povlsen, der står bag Bestseller-koncernen. Han lagde cirka 100 millioner for at få aktiemajoriteten i Bianco. Dengang faldt pengene på et tørt sted, efter Bianco på det tidspunkt over fem år havde tabt 125 millioner kroner, og egenkapitalen var negativ.

Kort om Bianco

Bianco designer og sælger sko. Hovedkvarteret er flyttet fra Kolding til Lunderskov i oktober, og kæden er stiftet af René Piper Laursen i 1987. I juni 2017 stoppede René Piper Laursen som direktør i Bianco. I januar 2016 købte Bestseller aktiemajoriteten i Bianco, og i marts 2019 købte medejer af skofirmaet Cashott, Jens Schøtt, en mindre bid af selskabet, og han blev indsat som direktør.

Annonce

Forventer fremgang

I marts 2019 blev der skiftet ud i direktørstolen i den kriseramte skokæde, da Camilla Jochumsen, der havde en fortid i Bestseller, røg ud. I stedet satte blev Jens Schøtt, der er medejer af skofirmaet Cashott, indsat som direktør, og han fik en mindre ejerandel af Bianco.

Bianco-kæden er nu flyttet til Lunderskov, hvor virksomheden er rykket ind i den gamle Kiwi-butik, sammen med de ansatte i Cashott, der i forvejen havde base i Lunderskov.

Da Bianco-kæden var på toppen, havde virksomheden cirka 170 Bianco-butikker fordelt over 14 forskellige lande. Bianco-kæden har i dag cirka 100 butikker i Norden og Tyskland. Butikkerne drives af kæden og på franchisebasis. Og selvom kæden har været tabsgivende i mange år, så er ledelsen optimistisk omkring næste års regnskab.

"For det kommende regnskabsår 2019/20 forventer ledelsen en positiv udvikling i årets resultat. Der er gennemført væsentlige omkostningsbesparelser, hvilket vil forbedre resultatet sammenlignet med 2018/19" skriver Bianco-ledelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantområdet

Se billederne: 15 aktivister anholdt ved Baltic Pipe-byggeplads

Annonce