Annonce
Fredericia

Skole får ny legeplads for én million kroner: Kranen drillede

Fredericia Realskole har investeret i en ny legeplads. Den blev løftet på plads fredag.

Fredericia: Kranen drillede, da Fredericia Realskole fredag skulle have det sidste, store, tunge element af sin nye legeplads løftet på plads. Kranen kunne godt løfte det 1200 kilo tunge element, men kranens arm kunne ikke række helt langt nok.

Så efter en times tid med udlægning af køreplader kom kranen på plads halvt inde i skolegården - og så lykkedes det.

- Legeredskaberne på vores gamle legeplads var nedslidte og også ramt af råd. De kunne ikke opnå sikkerhedsgodkendelse længere. Så de skulle skiftes ud. Det har vi gjort nu, og samtidig flyttet legepladsen til en mere optimal placering i skolegården, siger skoleleder Pernille Aarøe Petersen.

Placeringen gør, at realskolen bedre kan udvide sin bygningsmasse langs Købmagergade, hvis det skulle blive besluttet.

Den nye plads betyder, at skolegårdens mangeårige legehus, Lisbeths Sommerhus, er flyttet. Det er nu placeret et andet sted i gården.

Annonce
Det bliver godt at få legepladsen indviet. Forhåbentlig i løbet af ugen.

Pernille Aarøe Petersen

En lille million

Den nye legeplads er produceret af Lappset og leveres af firmaet Lekolar.

- Det koster en lille million kroner, siger Pernille Aarøe Petersen.

Hun glæder sig over, at Lekolar-puljen har støttet projektet med 200.000 kroner.

- Det er den første legeplads af denne slags i landet. Og det ville de heldigvis gerne støtte, siger hun.

Legepladsen skulle have været klar til skolestart efter vinterferien. Men det er blevet forsinket.

- Vi håber at kunne indvie den i løbet af den første uge efter ferien. Men inden da skal der blandt andet støbes faldunderlag og den slags, forklarer skolelederen.

For fem år siden bygges realskolen en ny legeplads i skolens anden gård.

Legepladsens øverste element vejer cirka 1,2 ton. Det var i første omgang for meget for kranarmen. Men det gik, da den kom lidt tættere på. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Byrådet mangler at svare på flere spørgsmål om købet af Voss-grunden

Læserbrev: Et enig byråd har 3. februar købt den gamle Voss-grund for 31,5 millioner kroner, og borgmester Jacob Bjerregaard er tilsyneladende en glad mand, for på Fredericia Kommunes hjemmeside kan man se, at han tilsyneladende ser rigtig mange muligheder i denne grund. I forhold til købet af grunden står jeg blot tilbage med en hel masse spørgsmål, som jeg håber, dels vores borgmester, men også det enige byråd vil gøre byens borgere og i særdeleshed undertegnede klogere på. - Den offentlige grundværdi for grunden er 4.816.600 kr. Hvad er det, der gør, at byrådet synes den er 6,5 gange så meget værd som den offentlige grundværdi? - Den pågældende grund vurderes til at have en V2-forurening. Det vil sige, at det vurderes, at jordforureningen er af en sådan art og koncentration, at forureningen kan have skadelig virkning på mennesker og dyr. Hvad vil det samlede byråd så bruge grunden til? - Hvis grunden er så forurenet, har man som samlet byråd så tænkt sig at sende regningen for oprensningen videre til kommunens borgere ved at bruge kommunale skattekroner på at oprense en grund for en virksomhed? - Er det samlede byråd så forhippet på at tiltrække virksomheder og være "virksomhedsvenlig", at de er klar til at betale med borgernes skattekroner, når virksomheder har svinet nærmiljøet til? - Hvorfor har det samlede byråd valgt at købe en forurenet grund til en pris der er 6,5 gange højere end den offentlige grundværdi? Hvad er meningen, og hvad skal forblive usagt? På det seneste synes jeg personligt, vi har set adskillige sager, hvor det kan undre mig, at det er kommet så vidt. Jeg forstår ikke, at vi kan have et så enigt byråd med alle de "dårlige" sager. Vi mangler nogen, der vil stille de vigtige spørgsmål og ikke bare sidde og nikke med når beslutningerne skal tages i byrådssalen. Ved seneste kommunalvalg gik jeg til valg på, at jeg ønsker langt mere åbenhed og gennemsigtighed, og det kommer jeg også til at gøre i 2021. Tydeligt er det også, at der er brug for fornyelse i byrådet, brug for nogen der er lidt alternative i forhold til det nuværende byråd. Nogen der vil stille de nødvendige spørgsmål, så kommunens borgeres skattekroner ikke bliver brugt på ting, hvor en ekstraregning der burde være kendt ikke bliver nævnt eller taget med i beslutningsprocessen. Der er brug for et byråd, hvor uenighed ses som en kilde til at blive klogere, og ikke som noget der er farligt. Hvorfor bliver de nødvendige spørgsmål ikke stillet, så vi ikke ser disse "dårlige" historier?

Fredericia

I konkurrence med etablerede spisesteder: Ros har fået en rosende modtagelse

Annonce