Annonce
Fredericia

Skole har nu to corona-smittede: En hel årgang sendt hjem

 Fjordbakkeskolen i Taulov - her med håndværkere på arbejde i 2017 - har sendt 82 elever hjem. Arkivfoto: Mads Hansen
Fjordbakkeskolen fik mandag melding om endnu en positiv corona-test hos en elev. Derfor er hele 8. årgang nu sendt hjem fra skole for at undgå smittespredning.

Taulov: To elever fra Fjordbakkeskolen er nu konstateret smittet med covid-19.

Fredag blev den første klasse sendt hjem, efter at en elev i 8. klasse blev konstateret smittet. Og mandag fik skolen besked om et nyt smittetilfælde hos en elev.

- Lige før middag i dag blev vi vidende om, at en elev fra en parallelklasse på samme årgang blev testet positiv. I samråd med Styrelsen for Patientsikkerhed og især nok rådhuset blev vi enige om at sende alle klasserne hjem. Vi har selvfølgelig holdt dem adskilt på skolen, men der mange private og fritidsrelationer imellem dem, så det var et forsigtighedsprincip, siger Jens Baj Madsen, som er distriktsskoleleder på Fjordbakkeskolen.

Annonce

82 elever er hjemme

I alt er der tale om 82 elever og ni lærere, som er hjemsendt. Ingen af lærerne har symptomer, og derfor kan de fortsætte med fjernundervisning.  I øvrigt oplyser Jens Baj Madsen, at kun den første elev havde symptomer på sygdom, og at der foreløbig ikke er konstateret positive test hos familiemedlemmer til de smittede elever.

- Vi har kun hørt om negative test, siger skolelederen.


Det er da en træls situation, men vi vil hellere gå forsigtigt frem og beskytte de andre elever og deres familier mod smitte.

Jens Baj Madsen


Den klasse, som blev sendt hjem fredag i sidste uge, har allerede i dag modtaget fjernundervisning mandag. Og tirsdag er der også fjernundervisning klar for de tre øvrige 8. klasser.

- Det er da en træls situation, men vi vil hellere gå forsigtigt frem og beskytte de andre elever og deres familier mod smitte, siger Jens Baj Madsen.

Annonce

Klasse sendt hjem før middag

Ifølge Jens Baj Madsen har den senest smittede elev ikke været på skolen mandag, men var i skole i sidste uge. Beskeden om den positive test kom klokken 11, og klokken 11.30 blev klassen sendt hjem.

Da situationen var drøftet med rådhuset, blev de øvrige klasser sendt hjem ved 13-tiden.

De hjemsendte elever skal testes negativ for corona, før de kan vende tilbage til skolen igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Intern afdækning afslører nyt rod: Kommunen skal betale 100.000 kroner tilbage

Annonce