Annonce
Børkop

Skole på en lørdag: Lokal skole fejrer rund fødselsdag

Eleverne i Smidstrup-Skærup Skole skal i skole på en lørdag. Det sker 28. september fra klokken 8.15 til 12, hvor søskende og forældre også er inviteret. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Det er 60 år siden, at Smidstrup-Skærup Skole åbnede, og det markeres ved, at børnene skal i skole om lørdagen. I hvert fald én lørdag.

Smidstrup: Der venter en anderledes dag for eleverne på Smidstrup-Skærup Skole, når de møder ind til skole lørdag 28. september. Her kombinerer skolen undervisningen med 60 års fødselsdag, som bliver fejret med lagkage.

Det bliver dog ikke undervisning, som eleverne kender fra hverdagen. Søskende og forældre er nemlig også inviteret, ligesom det lokale foreningsliv vil tage del i dagen med assistance til en række aktiviteter.

- Jeg tror, eleverne synes, at det er spændende også at prøve en anderledes skoledag. Da vi havde samling den første dag efter ferien, lavede vi lidt sjov med det ved at sige, at vi introducerede lørdagsskole. Men da de hørte, at det kun var en enkelt dag, og at de fik fri den 3. januar i stedet, var de helt med på det, siger Dorte Petterson, der er skoleleder på skolen.

Annonce

Da vi havde samling den første dag efter ferien, lavede vi lidt sjov med det ved at sige, at vi introducerede lørdagsskole.

Dorte Petterson, skoleleder

En samlende skole

Smidstrup-Skærup Skole åbnede tilbage i 1959, da skolerne i Smidstrup, Haastrup, Tiufkær, Lille Velling, Klattrup, Lindet og Skærup blev nedlagt, og i stedet var der blevet opført en ny, og moderne, skole på Tiufkærvej i Smidstrup.

Planen var, at den egentlig bare skulle være skole for børnene i Smidstrup Sogn, men mens byggeriet var i gang blev der lavet en aftale med Skærup Sogn, og skolen blev udvidet allerede inden de første elever havde sat sig på de nye stole.

Med de nye tider fik skoleeleverne og lærene nye muligheder. Blandt andet gymnastik, som nu kunne foregå indendørs om vinteren. Også en moderne ting som et håndarbejdelokale fik eleverne. Altså kun pigerne, selvfølgelig. Det var andre tider dengang for 60 år siden.

I mellemtiden er årene gået, og mange børn har gået på skolen. Lige nu er der 329 elever fra 0 til 9.klasse, og skoleleder Dorte Petterson glæder sig da også over den runde fødselsdag.

- Vi har en god størrelse og er en del af lokalsamfundet, hvor der er en god opbakning, så jeg synes, vi kan være stolte af, at vores skole fylder 60 år, siger Dorte Petterson.

Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Lokalredaktørens kommentar: Der er egentlig kun et rigtigt valg om Gauerslund Idrætsanlægs fremtid

Gauerslund: Jeg misunder ikke politikerne i Vejle Byråd, for det er nu, de for alvor skal vise, hvad de lavet af. Det er nu, der skal fordeles penge, for budgetforhandlingerne er i fuld gang, og hvor der deles penge ud, er der vindere og tabere. Nogen får, andre får ikke som håbet. Nogen får slet ingenting. Men hvad angår Gauerslund Idrætsanlæg, er det ikke spørgsmål, om der findes penge eller ej. Penge skal findes, alt andet vil være verdens dårligste joke. Børkop og Brejning er i så hastig vækst, at det er svært at følge med i området, og det eneste, kommunen lige nu kan tilbyde de mange tilflyttere, er et par haller, hvoraf den ene er meget træt og slidt. Noget skal ske, og det skal helst ske straks, men så simpelt er det heller ikke. For skal man vælge den løsning, som er nemmeste at gå til, ja, så er der en chance for, at man ikke fremtidsikrer nok. Kort sagt: Hvis man vælger at lave tilbygninger til det nuværende, er det et hurtigt fix. Omvendt kan man vælge at bygge helt nyt og dermed tænke 40 år ud i fremtiden, men det koster, og det udskyder byggeriet, og tid er penge i et område, hvor halkapaciteten er grotesk lav. Nyt eller tilbygninger? Det valg sidder politikerne med nu. Og det er så deres rolle lige nu. Jeg misunder dem ikke, for egentlig er der kun et rigtig valgt, nemlig at bygge nyt og dermed kigge ind i fremtiden, men det er trods alt også nemmere sagt end gjort. I sidste ende skal et stort økonomisk puslespil gå op. Sådan er det, når budgetter lægges. Spændende bliver det. Terningerne er kastet.

Fredericia

Forældre i kamp for Ungdommens Hus: - Havde det ikke været for huset, havde vores datter aldrig fået sin studentereksamen

Fredericia

Private plejere demonstrerer i eftermiddag: - De ældre er taberne her

Annonce