Annonce
Fredericia

Skolebørn fik et godt grin i den lille sal på Fredericia Teater

Spændingen var stor inden forestillingens start, da de yngste skolelever fra Kirstinebjergsskolens afdeling på Indre Ringvej onsdag formiddag sad klar til at se "Vitello" i Fredericia Teaters LIP-sal. Foto: Clara Marie Baggesen Hilger
Fredericia Teaters lille sal var fyldt med spændte skolebørn, som fik set Vitello onsdag formiddag.

Fredericia: Salen summer af spændte børn, som næsten ikke kan sidde stille på stolene i Fredericia Teaters lille sal. Tre klap og der bliver helt stille i salen. Teaterstykket Vitello, som for første gang blev vist tirsdag aften i Fredericia, skal til at starte. I salen sidder skolebørn fra 1. til 3. klasse fra Kirstinebjergskolen på Indre Ringvej. Teaterstykket er baseret på børnebogen Vitello og handler om en dreng, som gerne vil have en far.

Undervejs i teaterstykket kommer små udbrud fra børnene, og den høje latter får hurtigt frit løb. Børnene bliver inddraget og råber endda højt op til skuespillerne: “BAG DIG” og “SPIDERMAN!!!”. De er gode til at udtrykke sig, når de har det sjovt, men også når de får et lille chok, eller når der er noget, som er lidt ulækkert.

Annonce
My, Anastacia, Holger og Micas fra 1.c fra Kirstinebjergskolens afdeling på Indre Ringvej var begejstrede over "Vitello", som de så onsdag i en af de fire gange, Fredericia-Middelfart Teaterforening har inviteret skoleelever til onsdag og torsdag i denne uge. Foto: Mette Eriksen

Grin og gnaven mand

Efter forestillingen tager alle børnene deres overtøj på. My, Anastacia, Holger og Micas fra 1.c skynder sig hen til dagbladets journalist med generte smil, for at fortælle, hvad de synes om forestillingen. De er begejstrede, når der snakkes om stykket, og de kan slet ikke lade vær med at grine, når der fortælles om nogle af de sjoveste scener.

- Det var en god forestilling, fortæller Micas på 7 år, mens hans klassekammerater nikker bekræftende.

- Alt var lige godt, der var ikke noget, som var bedre end noget andet, siger My på 6 år.

Men det var især meget sjovt, da et par piger bliver fanget i en fælde, Vitello har lavet, fortæller hun grinende, mens de andre griner med hende. Det er nok ikke første gang, at de har grinet af scenen, fordi da det skete, lød der høje grin og latter fra hele salen.

En gammel gnaven mand med et stort temperament gjorde også et indtryk på børnene:

-Forestillingen var sjov. Især da den gamle mand faldt i fælden og smed med cyklen, fortæller Holger som er 7 år gammel.

My, Anastacia og Micas siger bekræftende og grinende: “Jaaa”.

Anastacia som også har læst bogen om Vitello, fortæller, at teaterstykket og bogen er meget ens. Dog er der ikke sange i bogen, men det gør ikke noget, da stykket bliver bedre med sangene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Håndværkerformand sætter spørgsmålstegn i mørklægningssag: Millioner kunne måske have været sparet

112

En lang indsats er slut: 24 brandfolk har nedkæmpet brand i lagerhal og båd

Kultur For abonnenter

Skuespillere ser lys forude for teaterfremtid: Vi tror på et nyt Fredericia Teater

112

Røgudvikling følges nøje efter brand på Bundgårdsvej: - Ikke anledning til evakuering

Annonce