Annonce
Læserbrev

Skoledagen skal være kortere i Kolding

Annonce

Læserbrev: Folkeskolereformen er endelig blevet evalueret, og nu ved vi, at trods det at eleverne fik længere skoledage og flere fagtimer, er de ikke blevet dygtigere. Det sætter en tyk streg under, at det ikke handler om at have lange skoledage, men at timerne skal være gode.

Derfor mener vi i SF, at tiden er kommet til at flytte fokus væk fra de mange, lange skoledage og til at skabe god undervisning. De lange skoledage er ikke vejen frem. Tværtimod skal dagene være kortere og med lærere, der har tid til at forberede sig.

God undervisning kommer dog ikke kun med god forberedelse. Det handler også om, at vores børns undervisere har en læreruddannelse. Desværre undervises eleverne oftere end for få år tilbage af personer, som ikke har en. I Kolding Kommune er det således 119 ansatte, som er ansat i lærerstillinger, der ikke har en formel uddannelse.

Men vi behøver i Kolding Kommune ikke vente på Christiansborg. Lokalt kan vi selv ændre på skoledagens længde – det er der hjemmel til i folkeskoleloven. Samtidig kan vi bruge ressourcerne på fx flere timer med to voksne. Det har vi i SF nationalt været med til at sikre.

Fra Christiansborg fortsætter SF med at kæmpe for, at skolerne får endnu bedre muligheder for at gøre skoledagen kortere for så til gengæld at få flere undervisningstimer af høj kvalitet.

Hans Holmer og Karina Lorentzen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Så fik vi et regionsbudget i hus

Debat

Iltsvind og fiskedød i Lillebælt

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Fredericia

Smittetallet stiger på Fredericia Gymnasium efter test - 28 elever og tre lærere testet positiv indtil videre

Fredericia

Nyt tilfælde af corona: 1. klasse på Kirstinebjergskolen sendt hjem - elev var del af smittekæde

Annonce