Annonce
Fredericia

Skoleelever efter film om Auschwitz-overlevende: Vildt at hun sad i samme biograf som os

Emma Weber Hedelund, Karolina Honoré Winterskov og Mille Lindberg Ravn var meget begejstrede for filmen om Arlette. " Den kan ikke undgå at berøre én. Jeg havde ikke regnet med, at hun selv fortalte sin historie i filmen, men det virker stærkt, i stedet for at det bare er en tilfældig fortællerstemme", siger Karolina. Foto: John A. Petersen

Det berørte skoleeleverne, at de så stærk dokumentarfilm i samme lokale som filmens 93-årige hovedperson.

Kolding: Skoleeleverne fra Kolding Realskole brød spontant ud i klapsalver, da rulleteksterne begyndte efter filmen om Arlette Andersen, der er en af de sidste overlevende fra nazisternes arbejds- og udryddelseslejr Auschwitz-Birkenau.

- Det var en voldsom film, men det havde jeg også forventet, siger Karolina Honoré Winterskov på 15 år.

- Og så var det fuldstændig surrealistisk, at Arlette sad lige dér og så filmen sammen med os, for når man ser filmen, er det jo et mirakel, at hun overlevede, tilføjer Mille Lindberg Ravn, som også er 15 år.

Sammen med eleverne i Nicolai Bio sad Arlette Andersen på forreste række, hvorfra hun så filmen for tiende gang. Ved sin side havde hun sønnen Christian, der fra morgenstunden havde kørt hende fra Fredericia til Kolding for at se filmen med eleverne.

Annonce

I hjertet er hun stor

Den aldrende kvinde fik blomster overrakt af skolens leder Dorte Svane Peschardt.

- Fysisk er Arlette en lille dame, men i hjertet er en kæmpe kvinde, sagde skolelederen.

Efter at have set filmen var eleverne helt enige.

- Hun har været noget i gennem, som man som menneske ikke burde være igennem. Det er ret vildt, at det ender lykkeligt for Arlette - at hun overlever og ser sin familie igen, siger 14-årige Emma Weber Hedelund.

Kunne sådan noget ske igen?

- Det er svært at forstå, at det er sket i Tyskland, som er vores nærmeste nabo og som ligner os så meget. Jeg tror ikke, det kan ske igen i Tyskland eller i den del af verden, som ligner vores. Men andre steder, hvor der ikke er så meget oplysning og kommunikation mellem mennesker, kan man godt frygte, at noget tilsvarende kan ske, siger Mille Lindberg Ravn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Formodet serietyv på spil hos lokale arbejdspladser: Virksomhed fik besøg i frokostpausen

Kolding

Truende ægtemand videofilmer hustruens hjemmehjælpere: Nu nægter de at komme i hjemmet

Fredericia For abonnenter

Gluten styrer hele Pernilles tilværelse: - Du skal ikke have ondt af mig

Fredericia

Stilhed før storm: Restauratører forventer større rykind i weekenden

Annonce