Annonce
Fredericia

Skoleelever fik teateroplevelse trods aflysninger og coronaforbehold

Forestillingen "Emma, den fremmede pige" omhandler pigen Emma (spillet af Laura Kold, som ses på billedet), der bliver træt af sine forældre på en charterferie og løber væk fra dem, hvorefter hun skal finde hjem. Ifølge Vanessa Knudstorp, formand for Fredericia-Middelfart Teaterforening, drager forestillingen en parallel til de flygtningebørn, som rejser over Middelhavet. PR-foto
De seneste dage har elever fra skoler i Fredericia og Middelfart Kommune oplevet teaterforestilling på Fredericia Teater. Det har imidlertid ikke været problemfrit at få forestillingen realiseret.
Annonce

Fredericia: Man mærkede en spændthed, men også forventnings glæde blandt mellemtrins-eleverne fra Brenderup Realskole. Klassevist inddelt ventede de tålmodigt, imens elever i en af skolens andre klasser blev informeret i foyeren. Med mundbind på, som det påkræves.

Tredje gang blev lykkens gang for årets skoleteater-forestilling, som Fredericia-Middelfart Teaterforening arrangerer. Først var det meningen, at ”Emma, den fremmede pige” skulle spilles på de skrå brædder i januar, men dengang var sygdom i teatertruppen årsag til aflysningen. Siden blev det udsat til juni, hvor kombinationen af corona og teatrets konkurs betød endnu en udsættelse, forklarer Vanessa Knudstorp, der er formand for teaterforeningen.

Vanessa Knudstorp, der er formand Fredericia-Middelfart Teaterforening, var glad for, at forestillingen trods to aflysninger tidligere på året, kunne gennemføres. I alt fik fem skoler fra Fredericia og Middelfart kommuner mulighed for at se de fem forestillinger, der løb fra 20.-22. oktober. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

Hun kunne med glæde konstatere, at forestillingerne kunne gennemføres. Også selvom det langtfra blev som sædvanligt, når foreningen byder på teater for mange af områdets skoler.

I år var det grundet coronavirus reduceret til fem skoler. Én til hver forestilling, som har fundet sted fra tirsdag til torsdag. Skolerne er derfor blevet tildelt en forestilling efter at have tilmeldt sig.

Annonce

Teaterdebut

Blandt de ventende, som onsdag formiddag skulle en tur i teatret, var Alberte Pedersen og Sota Kato fra 4.A på Brenderup Realskole.

- Det er første gang, jeg skal i teatret, så jeg glæder mig rigtig meget, konstaterede Sota Kato, inden forestillingen gik i gang.

- Også for mit vedkommende, så jeg er rigtig spændt og håber, det bliver en god oplevelse, supplerede Alberte Pedersen.

Sota Kato glædede sig meget inden forestillingen "Emma, den fremmede pige". Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

Og selvom det obligatoriske mundbind og håndsprit var en del af optakten, tog de det med et smil, da de kunne sætte sig til rette i stolene, hvor de atter kunne tage bindene af.

- Det er dejligt, at det stadig er muligt at komme i teatret, syntes Alberte Pedersen.

Annonce

En anderledes oplevelse

Med 95 elever og lærere i salen var den langtfra fyldt ud, men det var et af de forbehold, som Fredericia-Middelfart Teaterforening måtte acceptere. For at få flere med til de enkelte forestillinger havde foreningen tilmed inviteret elever fra skolernes sjette årgang med.

- Eleverne må gerne sidde tæt, når de sidder klassevis, men der skal være afstand mellem de enkelte klasser, forklarede Vanessa Knudstorp.

Klasserne kom enkeltvis ind i teatersalen, og mellem de forskellige klasser skulle der være et mellemrum på én stolerække. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

I har været inde i en del problematikker i forhold til at få det afholdt. Var det ikke ligeså nemt at droppe det i år?

- Jo, men vi skal stadig betale for forestillingen, hvis vi aflyser uden en reel grund. Forestillingen kan godt afholdes – bare under nogle andre omstændigheder, sagde formanden for teaterforeningen

- Flere af de unge har aldrig været i teatret før, så det er også vigtigt, at de prøver det. De er jo vant til at have en skærm foran sig, om så det er i biografen eller foran fjernsynet. Men her i teatret er det levende mennesker, der udtrykker følelser, og det påvirker på en anden måde. Det er i nuet, man oplever, sagde Vanessa Knudstorp.

Til næste år kan skoleeleverne i øvrigt opleve Sigurd Barrett, der skal gøre børnene klogere på de græske guder. Det sker til foråret - hvis alt vel at mærke går efter planen.


Flere af de unge har aldrig været i teatret før, så det er også vigtigt, at de prøver det.

Vanessa Knudstorp, formand for Fredericia-Middelfart Teaterforening


Selvom Alberte Pedersen er vant til det fra bussen, var hun ærgerlig over, at hun og de andre på grund af coronasituationen skulle bære mundbind inden forestillingen. Da de havde sat sig til rette, måtte de til gengæld gerne tage det af. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Nils Skeby er en modig mand

Fredericia For abonnenter

Sportsmarkedsføring kommer på dagsordenen i december - DF ønsker orientering og borgmester er klar

Annonce