Annonce
Fredericia

Skoleleder siger klart nej: Elitesportselever skal ikke indgå i svær lokalekabale

Elitesportseleverne er en integreret del af Ullerup Bæk Skolen på Nørre Allé. De seks klasser deler deres tid mellem skolegang på Nørre Allé og morgentræning i og omkring Fredericia Idrætscenter. Eleverne indgår naturligt i det sociale liv på Nørre Allé og skal ikke være en brik i en kabale om pladsproblemer på Frederiksodde Skolen, understreger skoleleder Nils Jørgensen. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Et forslag om at lade børn fra Frederiksodde Skole forblive samlet og i stedet rykke elitesportsklasser fra Ullerup Bæk Skolen til pavilloner ved FIC bliver kategorisk afvist af skoleleder Nils Jørgensen. Han appellerer til, at politikerne finder permanent løsning.

Fredericia: 45 elever skal som en midlertidig løsning flyttes fra Frederiksodde Skole til Bøgeskov. Det er i hvert fald det oplæg, skoleforvaltningen har meldt ud til både skoler, forældre, personale og snart politikere.

Det handler om pladsproblemer på den del af den gamle Alléskole, som Frederiksodde Skolen i dag har til rådighed. Det er cirka en tredjedel af den matrikel, som man deler med Ullerup Bæk Skolen, afdeling Nørre Allé.

Blandt skeptikerne til at rykke børn til pavilloner i Bøgeskov er et forslag om at holde Frederiksodde-børnene samlet og i stedet flytte de seks elitesportsklasser fra Ullerup Bæk Skolen til pavilloner ved Fredericia Idrætscenter.

Annonce

- Men man kan ikke bare skære vores skole midt over. Vores elever indgår i et fælles miljø, hvor eliteidrætsklasserne er med på lige fod. Vi er en enhed, siger afdelingsskoleleder for Ullerup Bæk Skolen på Nørre Allé, Nils Jørgensen.

Han påpeger, at pavillonløsninger er midlertidige, og han ønsker ikke, at de seks eliteklasser skal være kastebold i en kabale, der skal løse pladsforhold på Frederiksodde Skole.

- Der er behov for en løsning, der holder. Jeg synes, at man skulle kigge rundt, om der er andre muligheder, for det er ikke kun Frederiksodde Skole, der mangler plads. Det gør vi i den grad også, slår han fast.

Mangler fysiske rammer

For elevtallet er stigende på matriklen på Nørre Allé. Elevtallet er i øjeblikket 400 elever, og ventes at ramme over 430 elever efter sommerferien.

- Det er rigtig dejligt, men det udfordrer os. Vi har også sårbare elever på vores skole, som har behov for ro, og det betyder, at lærerne må gå rundt for at finde plads. Det kan være på en gang, i fællesrum, omklædningsrum eller i vores gamle multihal, siger Nils Jørgensen.

Politikerne har afsat 40 mio. kroner her i 2022 til at løse pladsproblemerne på Frederiksodde Skole, og jeg hæfter mig ved, at der i den forbindelse også står, at det skal afhjælpe de udfordringer, vi har på Nørre Allé,

Skoleleder for Ullerup Bæk Skolen afd. Nørre Alle Nils Jørgensen

Skolen har desuden behov for klasselokaler og faglokaler.

- Kommunens ejendomscenter har været ude på Nørre Allé senest i 2020 og ved selvsyn konstateret behovet for mere plads. Vi fik i første omgang at vide, at der ikke kan bygges flere kvadratmeter i ét plan – så der ligger åbenlyst en politisk udfordring her, siger skolelederen.

Nils Jørgensen appellerer til, at politikerne tager de langsigtede briller på.

- Politikerne har afsat 40 mio. kroner her i 2022 til at løse pladsproblemerne på Frederiksodde Skole, og jeg hæfter mig ved, at der i den forbindelse også står, at det skal afhjælpe de udfordringer, vi har på Nørre Allé, siger han.

Annonce

Bundet af distriktet

I modsætning til Frederiksodde Skole er Ullerup Bæk Skolen bundet af skoledistriktet i vestbyen.

- Men jeg afviser ikke, at vi som samlet skole kan flyttes, hvis man overvejer at bygge nyt eller kan komme med en anden løsning. Det skal bare være indenfor distriktet, siger han.

Presset på skolen kan meget vel vokse i fremtiden, fordi der fortsat bygges i den vestlige bydel i Fredericia. Byggegrundene i Fuglsang Vest er populære, og det kan også blive en del af fremtidsscenariet for folkeskolerne, at det kan blive nødvendigt at bygge en ny skole i vestbyen.

- Vi er ikke låst fast på matriklen, men vi er meget glade for at være idrætsskole og vores beliggenhed helt tæt på idrætskomplekset. Det bruger alle skolens elever og ikke bare eleverne i eliteidrætsskolen, påpeger Nils Jørgensen.

- Kunne I bruge de kvadratmeter, som Frederiksodde Skole råder over i dag?

- Vi kan ikke fylde dem allesammen, men en del af dem kunne vi sagtens bruge. Dybest set mener jeg ikke, at det er os skoler, der skal skyde på hinanden eller gøre krav på hinandens kvadratmeter. Det er i sidste ende en politisk opgave og beslutning, men vi bidrager gerne med konstruktive forslag, siger Nils Jørgensen.

Annonce
Fredericia For abonnenter

Her er Fredericias nye Lidl: Så stor og grøn bliver butikken

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Cyklister får ingen hjælp fra ministeren: De må leve med at overtage bilisternes vigepligt

Fredericia For abonnenter

Nye og garvede byrødder får grundig intro efter sidste års turbulens: - Stor fejl, at det blev aflyst sidst

Kolding

Hvalen i Kolding Fjord bliver liggende: - Det tegner ikke så godt, det er ikke en hval, der har det særlig godt

Fredericia

Jan er muligvis verdens største nørd: Planlægger at åbne museum med sin samling

Regeringen bekræfter: Vil fjerne næsten alle restriktioner

Erhverv For abonnenter

69-årige Mogens kører 70.000 kilometer om året med rensetøj: - Jeg syntes, at jeg var lidt for frisk til ikke at lave noget

Stefan rev rødderne op og kastede sig ind i 'udskældt' branche: - Jeg har ikke et sekund fortrudt

Fredericia

Udsigt til en Lidl mere i Fredericia: Så meget snupper ny stor butik fra de andre

Hanne blev overfuset af chefen og fik hjertesvigt: - Det er et grufuldt eksempel på et ødelæggende psykisk arbejdsmiljø

Fredericia

Ny tankstation åbner inden for et par uger: Vaskehal kommer til på sigt

Fredericia For abonnenter

Lennie afvist efter 50 år i Danmark: Forening støtter nu lægepar i kamp for 78-årigs statsborgerskab

Fredericia HK

FHK gik fra to kampe til nul - nu skal klubben alligevel spille træningskamp

Annonce