Annonce
Børkop

Skoleleder stopper: Skal være skolechef mod vest

Flemming Mahler Pedersen skal være skolechef i Varde Kommune. Arkivfoto
Den nuværende skoleleder på Fælleshåbsskolen, Flemming Mahler Pedersen, skal være skolechef i Varde Kommune.

Gauerslund: Varde Kommune skal fra 1. december have en ny skolechef, og det bliver et ansigt, som man kender godt i Børkop og Brejningområdet, nemlig 52-årige Flemming Mahler Pedersen, der dermed stopper som skoleleder på Fælleshåbsskolen.

Det har været en tid med mange forandringer. Den største forandring var i fuld gang, da han startede 1. maj 2014, for det var i den periode, at skolerne i Andkær og Gauerslund blev slået sammen på en ny måde, så indskolingen kom til at ligge i Andkær.

Her fem år senere, er det blevet politisk besluttet, at skolen i Andkær ikke længere skal huse indskolingen, hvilket dermed betyder, at skolen i Andkær lukker, og elever og lærere flyttes til Gauerslund. Det bliver nu den nye skoleleders rolle, at føre skolens sammenlægning sikkert gennem de nye vinde.

Annonce

Glæder sig til nye udfordringer

Flemming Mahler Pedersen kom til Fælleshåbsskolen fra en stilling som konsulent i Slagelse Kommune, hvor han ligeledes forinden havde fungeret som skole- og fritidschef.

Han havde også tidligere i karrieren været skoleleder i ti år på Holluf Pile Skole i Odense.

Han bor i Odense, og det er planen, at der ikke skal ændres, selvom han nu skal pendle endnu længere mod vest.

Det er, inden deadline, ikke lykkes at få en kommentar fra Flemming Mahler Pedersen, men han har udtalt sig til JydskeVestkysten i Varde, hvor han fortæller, at han glæder sig til jobbet i Varde Kommune.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Replik. Der er ikke ro på ridefysioterapien

Læserbrev: Ro på ridefysioterapien i Børkop området, skriver Brian Errebo-Jensen i et læserbrev i Vejle Amts Folkeblad 11. november. Hmmm. Hvor ville det være dejligt hvis det var tilfældet. Og det ville det have været for længe siden, hvis personlige relationer ikke havde fået lov at vinde over patienternes behov. For første gang er der en indrømmelse fra en i det beslutningsmyndige udvalg, at de har fravalgt en lille privat virksomhed alene baseret på baggrund af, at en ridefysioterapeut har udtalt 'dårligt arbejdsklima'. Det giver da i den grad stof til refleksion. En virksomhed som vel og mærke har fungeret til glæde og gavn for mange igennem seks år. Som har flere medarbejdere og frivillige, som har været med fra start. Og hvor patienterne var trygge og meget glade for at komme. Jeg tør slet ikke tænke på, hvordan det må føles for virksomhedens ejer og leder at læse, at der hos hende er et 'dårligt arbejdsklima'. Hvor er det dog ufint. Tænk hvis en eller flere fra udvalget, som ikke er dybt involveret i sagen med den tidligere ridefysioterapeut, havde ville undersøge sagen inden beslutningen om en dispensation. Så havde de måske oplevet et sted, hvor det emmer af smil, grin og glæde - og sætningen 'altid kaffe på kanden' efterleves. Hvor et yderst fokuseret team sikrer fokus på patienterne. Hvilke foranstaltninger har der mon været iværksat for at rette på op på 'det dårlige arbejdsklima', som nu omtales som var det en sandhed. Jeg kan spørge på en anden måde: Hvor lang tid brugte du eller andre i udvalget på at undersøge præcis udsagnet om dårligt arbejdsklima - altså set fra en anden side end ridefysioterapeutens? Hvordan overhovedet forsvare at lave en dispensation til at komme uden om en virksomhed, som kunne have varetaget træningen med det samme UDEN at undersøge sagen fra alle sider? Jeg har i øvrigt hørt en helt anden årsag som forklaring til, hvorfor ridefysioterapeuten afgav sit ydernummer. Er du interesseret i at høre den? Hvordan har det været økonomisk dyrt for den tidligere ridefysioterapeut at forlade stedet? Hvem har hestene, de ansatte og faciliteterne? Altså bare for at få proportionen økonomisk tab ind i ligningen. Først når en reel undersøgelse er foretaget, kan vi tale om proportioner og refleksion. Og også om saglighed og ordentlighed. Udvalgets beslutning er ganske enkelt ikke foregået på en ordentlig måde. Og det burde ikke kunne finde sted.

112 For abonnenter

Flere års fængsel og udvisning af landet: Men hvem var egentlig gerningsmanden bag knivstikkeri i Jyllandsgade?

Annonce