Annonce
Børkop

Skoleleder takker af: - Vi har sammen skabt supergode læringsmiljøer

Flemming Mahler stopper som skoleleder på Fælleshåbsskolen. Foto: Mette Mørk
Flemming Mahler Pedersen blev skoleleder på Fælleshåbsskolen for lidt over fem år siden. Og meget er sket i den periode. Nu takker han af, for han skal være skolechef i Varde.
Annonce

Gauerslund: Det var en forårsdag i 2014, at Flemming Mahler Pedersen gik ind ad glashovedøren første gang. Dermed havde Fælleshåbsskolen fået en ny leder, og han ankom lige midt i en brydningstid.

Det var en den periode, da den nye skolereform skulle implementeres, hvilket i sig selv var en stor opgave, som de fleste skoleledere i hele landet baksede med. Men for Flemming Mahler Pedersen var der en dimension mere, som fyldte lige så meget. Måske mere.

- Lige før jeg startede, havde skolens bestyrelse besluttet, at man ville dele de to filialer i Andkær og Gauerslund op på en ny måde. Begge var en del af Fælleshåbsskolen, men skolen i Andkær, hvor der var elever fra 0. til 6. klasse, var for lille i elevtal. Så man havde besluttet, at indskolingen skulle ligge i Andkær og mellemtrinnet og udskolningen i Gauerslund. Derfor var min første opgave at flytte elever og personale mellem matriklerne, forklarer han.

Og så var han ligesom i gang.

- Der var rigtig mange bolde i luften, da jeg startede, og det var en spændende og lærerig tid. Jeg er en type, der synes, at det med nye tider, der kalder på nye løsninger, er lig med spændende opgaver, siger han.

- Der har jo i Andkær jo været en ny mentalitet og kultur, som skulle bygges op, så det er ikke noget, der bare sker fra dag et. Men jeg må bare sige, at det er et fantastisk personale, som i den grad er dedikeret til opgaven, og der er kommet en stærk kultur i indskoliningen. De er ganske enkelt blevet hyperspecialister på området, forklarer han.

Jeg er en type, der synes, at det med nye tider, der kalder på nye løsninger, er lig med spændende opgaver

Flemming Mahler Pedersen
Annonce

Fremhæver

Nu er der gået over fem år, og meget er, ifølge Flemming Mahler Pedersen, da også sket på Fælleshåbsskolen.

- Jeg synes, vi i et stærkt samarbejde har fået skabt supergode læringsmiljøer og dermed en rigtig god skole, som både elever og personale er stolte af, siger han og nævner nogle områder:

- Der er mange ting, som jeg kan fremhæve. Læringsbånd med fokus på faglig læsning, skolens ordblindepatrulje, eller vores FabLab (et slags digitalt Ole opfinder-sted, red.), som jeg ganske enkelt bare vil kalde for et fedt sted at idéudvikle og bruge ny teknologi til at løse virkelighedsnære problemer. Det sted møder især 3. til 6. klasserne og den ene profillinje i overbygningen i deres skolehverdag, men vores Fablab er også åben for eleverne på nogle eftermiddage i løbet af ugen, forklarer han.

- Der er også etableret morgensang i vores indskoling, som i den grad bidrager til elevernes læring. I overbygningen kan vi byde på profillinjer, som er hold, der understøtter de ting, eleverne brænder ekstra meget for. Jeg synes, at vi med en god, kollektiv indsats mellem medarbejdere, ledelse og forvaltning har fået skabt meget, siger skolelederen.

Annonce

Større ansvar

Men snart bliver tiden på Fælleshåbssskolen til et minde. En ny tid som skolechef i Varde Kommune, landets arealmæssige femtestørste kommune, venter.

- Jeg har haft en spændende tid her i Gauerslund på Fælleshåbsskolen, og jeg vil gerne takke alle. Eleverne. Forældrene. De fantastiske medarbejdere og også forvaltningen, som vi har et godt og konstruktiv samarbejde med, siger han.

Nu venter så en tid med et endnu større ansvar.

- På sin vis bliver mine opgaver som skolechef de samme som nu, nemlig at skabe den bedst mulige skole sammen med andre til gavn for eleverne. Det kommer bare til at ske for 12 skoler. Der venter en spændende stilling i Varde, hvor et par af mine første opgaver bliver at følge byggeriet af den nye skole i Varde by, Frelloskolen, samt samle specialundervisningstilbuddene på én skole, nævner han.

Flemming Mahler Pedersen har sidste arbejdsdag på Fælleshåbsskolen fredag 29. november.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Forbrugerne stemmer med gaflen

Fredericia For abonnenter

Eksercerhuset renoveres for 8,5 millioner kroner -  husets indhold skal spille sammen med andre kulturhuse

Annonce