Annonce
Fredericia

Skoler ryster bøtten med 6. klasser på ny måde - linjeskoler udfases

Erritsø Fællesskole og Ullerupbæk Skolen har fået grønt lys til at etablere nye 7. klasser ud fra nye forudsætninger. Foto: Nana Hanghøj
Folkeskolens ældste elever skal stadig kunne vælge linjefag, men de skal fremover have deres fællesskab i en stamklasse, som lærerne sammensætter. Det skal øge elevernes trivsel. Politikerne har sagt ja til, at skolerne allerede nu kan begynde at ændre på strukturen, som skal være fuldt implementeret i 2023.
Annonce

Fredericia: Når Viktor og Emma i 6. klasse i Erritsø Fællesskole skal begynde i 7. klasse efter sommerferien, bliver de nye klassekammerater et miks af børn fra de linjer, skolen udbyder. Det skal give gladere og mere motiverede elever, lyder forventningen fra både skoler og politikere.

Erritsø Fællesskole gør sammen med Ullerupbækskolen som de første op med de nuværende linjeskoler, hvor eleverne deles ind alene efter de linjefag, de har ønsket.

- Linjeskolerne har været en succes i en årrække, men vi møder udfordringer med at sammensætte klasserne, så det giver mening. Vi har oplevet, at linjefagene for nogle elever har været begrundet i et fravalg frem for et tilvalg, og det har ikke været tilfredsstillende, siger distriktskoleleder Ulla Weilmann Rasmussen, Erritsø Fællesskole.

Skolen har ventet på grønt lys til at sætte gang i forsøget med en ny fordeling af eleverne, og det har politikerne i børne- og skoleudvalget netop givet.

- Vi har fået udført en analyse af udskolingen, og vi har kunnet konstatere, at det ikke er alle elever, der trives med den nuværende model. Vi har på udvalgsmødet godkendt den overordnede ramme for arbejdet, men nu skal der arbejdes videre med, hvordan skolerne konkret vil gribe det an, siger formand for børne- og skoleudvalget Ole Steen Hansen (S).

Ny struktur i 2023

Erritsø Fællesskole og Ullerup Bæk Skolen sætter nu gang i deres tiltag omkring kommende 7. årgang.

Fjordbakkeskolen og Kirstinebjergskolen ændrer ikke på linjestrukturen for 7. årgang i år.

Alle fire skoler evaluerer efterfølgende på elevernes overgang og klassedannelse på 7. årgang.

Der udarbejdes en tids- og procesplan for udvikling af den attraktive udskoling for perioden 2020-2023.

Frederiksodde Skole indgår ad hoc i det fælles udviklingsforløb, som gennemføres på tværs af udskolingerne i perioden 2020-2023.

Børne- og Skoleudvalget følger med i udviklingsarbejdet og indgår i projektets følgegruppe fremtil 2023.

(Kilde: Fredericia Kommune)

Annonce

Fire 7. klasser

Den overordnede beslutning er, at den nuværende struktur fra 2013 med deciderede linjeskoler skal afløses af en ny struktur, hvor eleverne samles i stamklasser efter andre parametre.

- Eleverne skal stadig vælge valgfag, og de skal fremover også have tilbud om yderligere obligatoriske valgfag som blandt andet håndværk og design. Vi har ikke lagt os endelig fast på linjefagene, men jeg forventer, at det bliver innovation, idræt og international linje. Vi får fire 7. klasser efter sommerferien, og det bliver deres lærere fra 6. årgang, som skal danne de nye klasser, så der bliver taget hensyn til både faglighed og sociale forhold, siger Ulla Rasmussen.

Eleverne i 6. klasse skulle allerede i februar-marts have haft besked om næste skoleår, men coronaen spændte ben for det som for så meget andet.

- Men nu har vi fået den politiske klarmelding, og så kan vi gå igang med at orientere forældre og elever, og sammensat klasserne, siger Ulla Rasmussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Byggerod i Føtex City: Varehus udvider og bliver testbutik for nyt koncept

Fredericia

Nyt trænings- og legeområde undervejs: Ombygning af sundhedshuset rykker udenfor

Annonce