Annonce
Fredericia

Skoler genåbner, men hvad med 6. juli? Vi kommer til at forholde os til det, siger borgmester

Nu skal borgmester Jacob Bjerregaard og staben blandt andet finde ud af, hvordan skolerne kan genåbne for de yngste elever. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Tirsdag formiddag samles skoleledere og daginstitutionsledere virtuelt med kommunen. De får travlt med at finde en plan for genåbning af skoler og daginstitutioner fra onsdag 15. april. Forbuddet mod store forsamlinger fortsætter til august: - Vi kommer til at forholde os til 4. maj og 6. juli, siger borgmester.

Fredericia: Snart vender de første børn tilbage til fredericianske daginstitutioner og skoler.

Mandag aften blev Danmarks genåbning bekræftet af statsminister Mette Frederiksen (S), og i Fredericia sættes der hurtigt gang i planlægningen.

- Vi har indkaldt alle skoleleder og daginstitutionsledere til et møde tirsdag formiddag. Vi mødes på Teams, og så sætter vi gang i en handlingsplan, som gør os klar til at åbne på næste onsdag. Der venter en stor opgave, hvor vi skal nå hele vejen rundt, sagde borgmester Jacob Bjerregaard (S) kort efter mandagens melding.

Onsdag 15. april skal daginstitutioner og skoler. Kun børn fra 0. til 5. klasse skal i skole indtil videre. Ved pressemødet fortalte statsminister Mette Frederiksen om nogle af retningslinjerne. Genåbningen skal blandt andet ske i tæt samarbejde med sundhedsmyndighederne. Og Fredericia har også stærke fagpersoner på området, understreger borgmesteren.

- Vi har nogle enormt stærke folk, vi kan trække på. Og vi får tilsendt materiale fra Kommunernes Landsforening, som vi vil dykke ned i. Vi skal nok blive klar. Vi har haft nødpasning i et stykke tid nu. Det har kørt rigtigt godt, og der har efterhånden også været en del børn på det seneste. Vi skal nok finde gode løsninger, siger Jacob Bjerregaard.

Hvad med 6. juli?

Et andet emne på pressemødet var aflysningen af sommerens festivaller og markeder frem til august. Spørgsmålet er, hvad det vil betyde i Fredericia.

- Vi kommer til at forholde os til 4. maj, og vi skal forholde os til 6. juli. Det er begivenheder, hvor mange folk er samlet. Og så er der Sommerrock og mange andre arrangementer. Vi skal have en dialog i byrådet om, hvad det kommer til at betyde, sagde Jacob Bjerregaard mandag aften og henviste til, at der kommer mere præcise anvisninger fra myndighederne.

Da statsminister Mette Frederiksen blev spurgt til en mere præcis definition på mandagens pressemøde, svarede hun, at man bliver mere konkret senere.

- Det kan være, markeringerne kan foregå på en anden måde. Hvis vi ikke kan samles, kan det måske markeres på en anden måde, lød det fra borgmesteren.

Den gradvise genåbning af samfundet afhænger dog af, at danskerne fortsætter med at følge retningslinjerne. Det er sådan, borgmesteren tolker meldingen på mandagens pressemøde.

- Jeg hører mig til, at gradvis genåbning sker, hvis alle vi borgere fortsætter med at have en hensynsfuld adfærd, hvor vi holder afstand og er opmærksom på hygiejnen. Hvis det sker, så kan den gradvise genåbning gå i gang, sagde borgmesteren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
FC Fredericia

Målscorer sender stikpille til FC Fredericia-direktør: Jeg er åbenbart ikke en del af basen

FC Fredericia For abonnenter

Karakterbogen: Angriber overstrålede alle, da FC Fredericia gav HB Køge smæk

Fredericia

Plejehjems-ansatte træder frem: Vi kan ikke genkende historien om dårligt arbejdsmiljø

Annonce