Annonce
Læserbrev

Skovejer i Trelde: DN vil frede og ændre på et område, der ikke har problemer

Det værste er, at Fredericia Kommune ("Byen for alle") render efter DN som en skødehund, og at vores demokratiske folkestyre ikke tør tage koen ved hornene.

Læserbrev: Danmarks Naturfredningsforening (DN) har en opfattelse af demokrati, som forhåbentlig kun er deres egen:

Her i Trelde opleves det således, at DN ser sig lun på skoven, og DN's plan om fredning når avisen.

Skovejerne læser avis, og efter pres fra skovejerne indvilger DN så til et møde med de folk, der betaler deres ejendomsskat og realkredit på området - den stil er uvant for DN, som senere i sagsforløbet får udtrykt, at det måske ikke var så tosset alligevel at snakke lidt med folk.

Men DN har et stykke vej endnu, for de berørte ejere får direkte at vide, at frivillige løsninger gider DN ikke - der er kun DN! Men DN vil gerne have viden og gode ideer, for DN skal til at finde ud af, hvad de egentlig har gang i.

Det virker til, at DN oprigtigt mener, at ingen har gjort noget forkert eller dumt, hvis skovejerne er med til at lave den eneste mulige løsning i DN's enevældige univers.

"I ejere kan bare sige, når fredningsforslaget er udformet, at I ikke vil være forslagsstillere"!

Det var beskeden.

DN er totalt døv over for restriktioner, love og certificering, skovdriften allerede ér underlagt; og køb er alt for dyrt (underligt, når erstatningen skulle være så god...)

I fredningssagen mod Trelde Skov har DN det problem, at DN vil frede og ændre på et område, der ikke har problemer, hvor natur og skovdrift har det fint sammen.

Dette kan man så kalde, hvad man vil, fredning, blindt forsøg eller nationalisering.

Det værste er, at Fredericia Kommune ("Byen for alle") render efter DN som en skødehund, og at vores demokratiske folkestyre ikke tør tage koen ved hornene.

Rolf Jensen. Arkivfoto
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Hvis det er naturen, man kerer sig om, hvordan kan man så lade en tom pengekasse have ansvaret for naturen?

Læserbrev: Ingen har sagt, at skovejerne i Trelde Skov ikke har passet på deres skov og natur; skoven er endda blevet kanoniseret. Ved en fredning påhviler det Fredericia Kommune at være plejemyndighed og tilsynsførende. Det er muligt, at skovejerne efter en fredning efter det forslag, der er sendt til Fredningsnævnet, stadig har lov at færdes med en sav i dele af skoven, men dér skal de største træer være urørte, have lov at brede sig, skygge, være urørte efter fald, og på sigt vil det dominere skoven. Med det for skovbrug værste scenarie vil det tage incitamentet for at drive skoven med 100 pct. indleven og interesse. Der er ingen til at betale for den tid, man bruger på at pleje en uproduktiv skov. Danmarks Naturfredningsforening stiller heller ikke med frivillige til at passe alt det, de så gerne vil passe på. Hvis det er naturen, man kerer sig om, hvordan kan man så lade en tom pengekasse have ansvaret for naturen? Når Fredericia Kommune ikke har råd til at skifte rørene i et springvand, var det så ikke bedre at lade skoven blive passet som hidtil. Det, kan man være lidt mere sikker på, virker. Der er andre end Danmarks Naturfredningsforening, der kan passe på natur!

Erhverv

Virksomheder og studerende mødte Google i Fredericia: Danske Medier er kritiske over for Googles bustur

Annonce