Annonce
Børkop

Skoven skal være et aktivt sted - men først skal der ryddes op

Ikke alt er lige kønt i den skov, som gauerslund Sogn vil åbne op for offentligheden. Derfor skal det fjernes. Foto: Mette Mørk

Stierne er ved at blive anlagt. Og Gauerslund Sogns skov skal åbne sig op for borgerne. Men først skal der ryddes op. Og det trænger.

Brejning: Inde i skoven er menighedsrådet stille og roligt gået i gang med at rive ned og rydde op.

Skoven bag golfbanen i Brejning er blevet brugt af unge mennesker, som har leget med softguns, og de har lavet deres egne borge af træaffald med mere.

- Det er nu fint, at de unge har hygget sig og fået sig rørt, og det må de gerne fortsætte med, men det vil blive under mere ordnede forhold, for vi skal alle være her, siger Bjarne Bro, der er medlem af menighedsrådet.

Det er Gauerslund Sogn, der har overtaget den store skov med navnet Smedager. Og den skov, som har puttet sig i mange år, skal nu åbnes mere op.

- Vi håber, at vi til næste år, i uge 24 når der er 7080 Festival, kan byde ind med aktiviteter i skoven. Det kunne måske være en friluftsgudstjeneste og koncerter eller, hvad det nu bliver, siger han.

Annonce

Bytte bytte købmand

Menighedsrådet i Gauerslund Sogn frasolgte noget jord ved Lilholtvej i Børkop til Vejle Kommune, som har udlagt området til byggegrunde.En del af prisen for grunden blev dækket ved, at kommunen overdrager et område på cirka 10 tønder land, hvoraf størstedelen er dækket af skov, til kirken.

Området er en del af Smedeager-skoven tæt på golfbanen i Brejning.

Affald er der en del af i skovbunden. Deriblandt selv en pakke pølser. Foto: Jørgen Flindt

Sti og udsigt

I hvert fald er der mange planer for skoven, og det er planer, som man er nået langt med, men absolut ikke er i mål med.

- Skovfogeden har været forbi og fået slået det høje græs, så man kan se, hvor den kommende sti kommer. Der bliver tale om en trampesti, der bliver 1,1 kilometer lang, og den vil føre en ind i skoven, op og ned af stejle bakker og hen til en høj, hvor der vil være borde og bænke. Herfra kan man få et hvil og nyde udsigten, forklarer han.

En amfiscene skal også laves. Det bliver på et sted nær den kommende p-plads. Her gør naturens skrående former det oplagt at lave sådan en scene.

- Vi skal have ført strøm ned til stedet, så det bliver muligt at holde koncerter, gudstjenester og så videre. Det må gerne blive et sted, der bruges af mange. Kan også være børnehaver, som tager på tur i skoven og så videre. Skoven skal gerne bruges, siger han.

Oprydning først

Men først er der oprydning, og det er der en del af. Ikke alle har været lige flinke til at rydde op efter sig selv. Ud over de to borge, ligger der blandt meget en del tomme sodavandsdåser, plastikspande og ældgammelt pigtråd. Ja, selv en pose medisterpølser er fundet i skovbunden.

- Vi skal have ryddet op først, og det haster lidt. Det kan vi ikke klare selv, så vi håber på, at der er frivillige kræfter, som vil give en hånd med i oprydningen, siger Bjarne Bro.

I aften, onsdag den 5. september, er der åben skov, hvor nysgerrig kan kigge forbi og se skoven samt høre nærmere om planerne.

Det sker klokken 19. Det er en fordel at medbringe terrængående fodtøj. Der vil være skiltning fra Østergårdsvej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Falck fyrer 300 ansatte i Danmark

Sydjylland

Folketingsmedlem søgte svar hos miljøministeren: Der er så meget gift og svovlbrinte i Lillebælt, at der faktisk er dødt

Annonce