Annonce
Læserbrev

Skovfældning. Hvad er fakta?

Læserbrev: Lørdag 7. sept har Karsten Enggaard fra Danmarks Naturfredningsforening et modsvar i Fredericia Dagblad.

Det er godt med modspil, tak - men det giver imidlertid et par spørgsmål:

Karsten Enggaard må gerne præcisere kravet om veterantræer, som er et begreb opfundet til dette fredningsforslag. (Store træer der skal stå urørte og efter eget fald ligger urørte og erstattes af nye store træer.)

Oprindelig var der 10 veterantræer pr ha på forslaget, det er langt over ”grænsen” til reelt urørt skov; dette tal er nu sat ned til fem pr ha. Er der en forklaring på hvorfor fra 10 til fem, og hvor stor indvirkning Danmarks Naturfredningsforening kalkulerer med, at det indgreb har på driften af skoven. Det er så nemt at slynge ud, at over 80 pct. af arealet ikke berøres væsentligt.

En anden ting, Karsten Enggaard svæver let henover, er ejendomsforhold. Hvis Karsten Enggaard er vidende om, at en tredjedel af skoven er til salg, så skal han da skynde sig at købe, når der kommer så god en erstatning!

Juletræer duer altså ikke i skov, slet ikke Trelde Skov, selvom det er svært for Karsten Enggaard at forstå.

Karsten Enggaard henviser til ”flere forskere” - kan det præciseres? Og er der også nogle af dem, der er glade for nåletræ sammen med løvtræ med hensyn til biodiversitet?

Karsten Enggaard svarer ikke på, at gøgeurt kan have det svært i urørt skov, han svarer generelt og udenom.

Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Hvis det er naturen, man kerer sig om, hvordan kan man så lade en tom pengekasse have ansvaret for naturen?

Læserbrev: Ingen har sagt, at skovejerne i Trelde Skov ikke har passet på deres skov og natur; skoven er endda blevet kanoniseret. Ved en fredning påhviler det Fredericia Kommune at være plejemyndighed og tilsynsførende. Det er muligt, at skovejerne efter en fredning efter det forslag, der er sendt til Fredningsnævnet, stadig har lov at færdes med en sav i dele af skoven, men dér skal de største træer være urørte, have lov at brede sig, skygge, være urørte efter fald, og på sigt vil det dominere skoven. Med det for skovbrug værste scenarie vil det tage incitamentet for at drive skoven med 100 pct. indleven og interesse. Der er ingen til at betale for den tid, man bruger på at pleje en uproduktiv skov. Danmarks Naturfredningsforening stiller heller ikke med frivillige til at passe alt det, de så gerne vil passe på. Hvis det er naturen, man kerer sig om, hvordan kan man så lade en tom pengekasse have ansvaret for naturen? Når Fredericia Kommune ikke har råd til at skifte rørene i et springvand, var det så ikke bedre at lade skoven blive passet som hidtil. Det, kan man være lidt mere sikker på, virker. Der er andre end Danmarks Naturfredningsforening, der kan passe på natur!

Erhverv

Virksomheder og studerende mødte Google i Fredericia: Danske Medier er kritiske over for Googles bustur

Annonce