Annonce
Fredericia

Skrappe coronaregler omdirigerer ridestævne til Fredericia: - Vi lægger op til 'kom, rid, skrid'

Over 100 børn og en af deres forælder kommer i weekenden til at deltage i det danmarksmesterskab i springning, der ellers skulle have været afviklet i Billund. I Fredericia er man nu i fuld gang med at få styr på, at alle coronaretningslinjer overholdes. Arkivfoto: Frederik Steen Nordhagen
Et ridestævne for omkring 100 børn og deres ponyer skulle have fundet sted i Billund i weekenden. I stedet afvikles danmarksmesterskabet i Fredericia. Her kan coronareglerne gå hånd i hånd med arrangementet.
Annonce

Fredericia/Billund: Et ridestævne for børn på deres ponyer skulle i kommende weekend have fundet sted i Billund. Men på grund af en skærpelse af de allerede eksisterende corona-retninglinjer har Billund Sportsrideklub set sig slået i kampen om at nå i mål med at overholde alle skærpelserne. Derfor bliver stævnet i stedet holdt i Fredericia Sportsrideklub.

Det bekræfter både stævneleder Hanne Gier fra Billund Sportsrideklub samt Thomas Pihl Jensen fra Fredericia-klubben.

- Det var umuligt for os at imødekomme retningslinjerne, og vi kunne ikke se os ud af det. Vi talte med rideforbundet i sidste uge, hvor vi sagde, at vi ikke kunne efterkomme de skærpede retningslinjer, fortæller Hanne Gier fra Billund Sportsrideklub.

Klubben i Billund er kommunalt ejet, og klubben skal derfor indordne sig de skærpelser, der bliver pålagt fra kommunalt hold.

Annonce

Fortrøstningsfulde i Fredericia

I Fredericia Sportsrideklub skal man rette sig efter de nationale retningslinjer for sportsområdet, og med det in mente bliver årets indendørs Agria DRF-mesterskab i springning for pony og børn afviklet i den kommende weekend– bare i Fredericia i stedet for i Billund.


Jeg har en klar forventning om, at vi kan køre det her danmarksmesterskab igennem på meget bedre vis, end hvis du går ned og handler i supermarkedet.

Thomas Pihl Jensen, Fredericia Sportsrideklub


Det er langtfra det første stævne, der bliver afholdt inden for ridesporten, og ifølge Thomas Pihl Jensen fra Fredericia Sportsrideklub bliver der gennemført stævner hele tiden. Han er derfor yderst fortrøstningsfuld i forhold til weekendens danmarksmesterskab.

- Vi har klare retningslinjer for, hvordan vi får kørt det her igennem. Vi er i dialog med alle aktører, så det kan løbes af stablen, uden at vi overtræder coronareglerne. Vi tager alle forbehold, og alle er informeret. Vi lægger kort og godt op til "kom, rid og skrid", fortæller Thomas Pihl Jensen.

I korte vendinger betyder opfordringen, at ryttere og pårørende trækker sig tilbage til deres biler, campingvogne, lastbiler eller hotelværelser, så snart en rytter har konkurreret. På den måde kan antallet af mennesker i og omkring centret blive reduceret ned til det absolut nødvendige minimum.

Annonce

Vil ikke risikere nedlukning

Cafeteriet er blevet lavet om til sidderækker, og ligeledes bliver arenaen i Fredericia Sportsrideklub afkortet, for at der kan skabes nok siddepladser, så restriktionerne ikke overtrædes.

- Vi skal opretholde kravet om, at det kun må være 50 ad gangen, der er i bevægelse, mens resten skal være siddende. VI kommer til at være væsentligt under de 500 mennesker samlet, så vi kommer ikke i clinch med restriktionerne. Jeg har en klar forventning om, at vi kan køre det her danmarksmesterskab igennem på meget bedre vis, end hvis du går ned og handler i supermarkedet, siger Thomas Pihl Jensen.

Udover de allerede iværksatte ændringer i Fredericia Sportsrideklub for at kunne afvikle stævnet i weekenden er der sendt en konkret besked ud til rytternes forældre og pårørende: Det er kun tilladt at være en forælder per rytter.

- Vi er godt klar over, at et mesterskab er for forældre, bedsteforældre, søskende og kærester, men vi tager alle forholdsregler. Vi lægger stort tryk på, at hvis de her retningslinjer ikke bliver overholdt, så er der risiko for, at stævnet lukkes. Så det er i alles interesse, at tingene overholdes. Vi er i åben dialog med politiet for, at det her kan lade sig gøre, og der er en erfaring med, at hvis ikke man får det gjort ordentligt, så lukker politiet det ned. Og der skal vi ikke ud, slår Thomas Pihl Jensen fast.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Fredericia

Fem nye smittede med corona

Fredericia For abonnenter

Indtørret blod og kødrester på gulvrist: Slagterforretning får to sure smileys i træk og bøder for flere tusinde kroner

Annonce