Annonce
112

Skuddet i Højen: Ankesag gav en ekstra måned til den hovedtiltalte

Den 32-årige Kasper Pedersen fik ved Vestre Landsret føjet en måned til sin i forvejen 31 måneder lange dom for våbenbesiddelse af særligt skærpende karakter. Arkivfoto
Den 32-årige Kaspar Pedersen fik intet ud af at anke en dom for våbenbesiddelse til landsretten. Her gav man ham en måned mere i fængsel.

Højen: Hvem tog et oversavet haglgevær med sig til Højen natten til 6. september sidste år?

Og hvem affyrede det skud, som ramte 32-årige Kaspar Pedersen?

Retten i Kolding nåede i juli frem til, at haglgeværet formentlig var Kaspars, og at han ved et uheld selv havde skudt sig selv i skridtet. Derfor blev han idømt to år og syv måneders fængsel i sagen.

”Tror du jeg går ud og skyder mig selv i pikken, eller hvad,” lød det vredt fra Kaspar Pedersen til dommeren, da afgørelsen var faldet i byretten.

Her havde han hele tiden erklæret sin uskyld, men han havde alligevel ikke ønsket af afgive en fyldestgørende forklaring.

Han mente dog, at det var den ene af de to medtiltalte, som havde ramt ham med haglgeværet.

De to medtiltalte sørgede efterfølgende for at skaffe geværet af vejen ved at grave det ned ved Gl. Højenvej.

Den ene - en 37-årig vejlenser - blev dog kort efter episoden anholdt af politiet og viste dem, hvor våbnet lå.

Han blev idømt en ambulant psykiatrisk behandlingsdom for sin medvirken i sagen, mens den anden medtiltalte - en 27-årig mand, der selv meldte sig til politiet en uge efter skudepisoden - fik to år og seks måneder for våbenbesiddelsen.

Annonce

Vi kunne ikke overskue en udsættelse i flere måneder. Min klient ville bare gerne have en afslutning.

Jørn Brandenhoff Schmidt, advokat

Vidnet dukkede ikke op

Kun Kaspar Pedersen ankede afgørelsen til Vestre Landsret, og sagen blev gennemført mandag og tirsdag i Kolding.

Her havde forsvarer Jørn Brandenhoff Schmidt håbet på, at et vidne, som aldrig dukkede op i byretten, kunne kaste noget nyt lys på sagen.

Vidnet, en ung kvinde, var til stede i huset i Mølleparken den tidlige morgen, da skuddet faldt. Håbet var, at hun kunne fortælle nærmere om, hvem der var i besiddelse af våbnet, og måske også hvem der affyrede skuddet.

Men heller ikke i landsretten dukkede kvinden op.

- Der var ellers udstedt en arrestordre på hende, men det var ikke lykkedes politiet at finde hende, fortæller Jørn Brandenhoff Schmidt og fortsætter:

- Vi kunne ikke overskue en udsættelse i flere måneder. Min klient ville bare gerne have en afslutning.

Kasper Pedersen har indtil videre siddet fængslet 14 måneder i sagen, og landsretten føjede en ekstra måned til dommen, så han nu sammenlagt skal afsone 32 måneder, inden han igen kan kalde sig en fri mand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Horsens hapser Fredericias cheftræner

Annonce