x
Annonce
112

Fredericia Dagblad i retten: Mænd fremstilles lige nu i totalt lukket grundlovsforhør

Skud episode ved Korskærparken Fredericia Mandag den 24 februar 2020. (Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix)
Efter anholdelser torsdag er de kommet for en dommer i Retten i Kolding fredag. En 48-årig og en 29-årig. Døren til mødet er dobbeltlukkede.

Fredericia: Sydøstjyllands Politi har torsdag aften i Fredericia anholdt to personer, der blev fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Kolding fredag klokken 9.

Anholdelserne og sigtelserne sker i relation til skuddrabet fra Korskærparken i mandags, bekræfter Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

- Anklagemyndigheden vil anmode om dobbeltlukkede døre under retsmødet. Af den grund kan Sydøstjyllands Politi ikke uddybe nærmere om, hvorfor - eller hvor - anholdelserne er sket, hvad sigtelserne lyder på, eller hvilken eventuel relation de pågældende mistænkes for at have til drabssagen fra Fredericia, skriver politiet.

Men de to blev som sagt anholdt i Fredericia.

Annonce

En stor, en lille

Der er tale om to mænd på henholdsvis 48 og 29.

Fredericia Dagblads reporter i retten oplyser, at de havde dansk udseende og dansklydende navne. Den ældre var robust, og den yngre spinkel med mørkt hår. Begge blev ført ind i lokalet sammen, og de blev indledningsvis afhørt sammen, dog med en betjent imellem sig i skranken. Begge mænd fik besked på ikke at tale sammen. Tre-fire civilt klædte politifolk var til stede. Ingen uniformerede. De to tiltalte havde deres eget joggingtøj på og ikke politiets dragter til beskyttelse af eventuelle dna-spor. Særligt den 29-årige virkede påvirket af situationen og talte snøvlende.

Totalt lukket sag pt.

Specialanklager Anna Holm Christensen fra Sydøstjyllands Politi begærede ganske rigtigt dørene til grundlovsforhøret dobbeltlukkede.

Det vil sige, at offentligheden - herunder Fredericia Dagblad - ikke må høre sigtelserne.

Politiet henviser til den fortsatte efterforskning. Pressen har ret til at protestere over dørlukning, og det gjorde dagbladets udsendte med argumenter om, at sagen har stor offentlig interesse, og at politiet med sin store mængde pressemeddelelser selv har været med til at øge den interesse. Men dommeren fulgte anklagemyndighedens anmodning på grund af sagens alvorlige karakter - drab, og dommeren begrundede dørlukningen med, at sagen stadig efterforskes.

Derfor kan det heller ikke fastslås, om anholdelserne er sket i forbindelse med den politiaktion, der udspillede sig i Fredericia fra torsdag sidst på eftermiddagen. Men det er nærliggende at antage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det er jo ikke coronaen, der er skyld i teatrets lukning, men en katastrofal dårlig bestyrelse og forblindede politikere i byrådet

Læserbrev: En god nyhed i dag (20. marts, red.): Musicalakademiet er ikke berørt af konkursen. Naturligvis skal der fremover være teater i Fredericia. Det ville der også have været i dag, hvis ikke man havde smidt om sig med de mange millioner samt med den hjælpepakke til kulturen, som regeringen har meddelt i dag. Det er jo ikke coronaen, der er skyld i teatrets lukning, men en katastrofal dårlig bestyrelse og forblindede politikere i byrådet, der ikke kunne få armene ned, når teatret og Søren Møllers navn blev nævnt. Hvis ikke Fredericia Kommune gennem årene havde givet et trecifret millionbeløb til teatret, ville lukningen være sket for mange år siden. For Søren Møller var kommunekassen en "tag selv-kasse". Der må være nogle, der har røde ører, og nu vasker man hænder i stor stil. Jeg har gennem flere år opfordret teatret til kun at blive i Fredericia samt spurgt til økonomien vedrørende deres ophold i København, men aldrig fået svar. Men vi skal videre, vi må igen have et teater op at stå i Fredericia. Det skylder vi byens forretningsliv samt de mange unge talenter, der har været tilknyttet teatret. Vi har rammerne i det eksisterende. Drømmen om et kulturhus med teater ligger langt ud i fremtiden, men det er godt at have en drøm. Det bliver svært at finde en ny teaterchef med samme kaliber som Søren Møller, men han skulle have læst H.C. Andersens eventyr "Konen med æggene".

Fredericia For abonnenter

Søren Møller taler ud: Teaterchef håbede med opsigelse at redde sin drøm

Kultur For abonnenter

København var et dyrt bekendtskab: To forestillinger slog bunden ud af teatret

Annonce