Annonce
Indland

Om humoren, ulykken og det sønderjyske: Skuespillerinden der vil helt ind i sindet

Bodil Jørgensen er opvokset i den sydjyske by Vejen som datter af et lærerpar. Før hun blev skuespiller studerede hun engelsk litteratur på Aarhus Universitet. (Arkivfoto). Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
For skuespiller Bodil Jørgensen er det tragikomiske altid det sjoveste, fordi det får publikum til at grine og tænke sig om på samme tid. Onsdag fylder hun 60.

Hun har spillet den grådlabile og selvoptagede mor til Trine i satiregruppen Rytteriet og samme sted haft rollen som Rita, der altid siger: "Jeg går lige ud og skider, er der nogen, der skal have noget med?".

Som ung var hun sammen med en gruppe handicappede en del af teatergruppen Aarhus Krykensemble, hvor hun spillede en cirkusdirektør, der viste handicappede frem bag et tæppe.

Og når hun i dag taler om den traktorulykke, som i 2014 var ved at koste hende livet under indspilningerne til "Far til fires vilde ferie", bemærker hun, at det var heldigt, at hun ikke skulle dø på en Far til fire-film.

Humor har altid pulset i årerne hos skuespiller Bodil Jørgensen, som 3. marts fylder 60 år.

- Jeg synes, det allersjoveste ved at bruge humoren, er det tragikomiske. Vi ved alle sammen godt, at vi skal dø til sidst. Men det er som om, at tiden står stille, når man griner eller græder sammen.

- Det er det, vi kan som mennesker. Vi kan dele nogle lidt større øjeblikke, som jeg gerne vil være med til at lave, siger hun.

Bodil Jørgensen er uddannet fra Statens Teaterskole i 1990 og har i tre årtier spillet en lang række roller på film, teater og tv.

Selv fremhæver hun rollen som Karen i Lars von Triers dogmefilm "Idioterne" som et af karrierens højdepunkter.

Derudover fremhæver hun årene som fastansat på Det Kongelige Teater samt rollen som fru Andersen i TV2's "Badehotellet" og den mystiske mormor i DR's julekalender "Julefeber" fra 2020.

Og så selvfølgelig Rytteriet, hvor hun sammen med kollegerne Rasmus Botoft og Martin Buch har nydt at provokere og se det sjove i det frygtelige.

- Det er, som Rasmus Botoft siger: "Vi skal helt ind i sindet." Hvis man skal vække noget i publikum eller få dem til at se et andet sted hen, så skal man røre dem. Og sparke til noget. Man behøver ikke at sparke dem i leveren eller i skridtet, men der skal noget til.

Blandt livets svære perioder nævner Bodil Jørgensen ulykken i 2014, hvor hun faldt ned fra en traktor og efterfølgende blev ramt af den under indspilningen af "Far til fires vilde ferie".

Hun brækkede adskillige ribben, begge lunger klappede sammen, og hun lå efterfølgende i koma i flere dage.

- Den ulykke havde jeg gerne været foruden, men jeg var så heldig, at jeg overlevede, og jeg er helt mobil i dag.

- Det havde været en lidt ærgerlig dødsårsag. Altså, død på en Far til fire-film? Det er da et træls endeligt, siger hun.

Privat er Bodil Jørgensen gift med filmfotograf Morten Søborg og har tre børn.

Annonce

Populær morgenvækning

Da Bodil Jørgensen i 2017 støttede Danmarks Indsamling ved at indtale en sønderjysk morgenvækning i app'en WakieWakie blev det umådeligt populært. Se hendes bidrag i videoen her:

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Fredericia

Efter kritisk rapport: Fem satsninger får støtte fra brandingpuljen

Annonce