Annonce
Fredericia

Skurbrand i Bredstrup: - Pisseærgerligt, men man tænker også, hvad der kunne være sket

Torsdag formiddag klokken 9.43 fik TrekantBrand en alarm om bygningsbrand. Relativt hurtigt efter brandvæsenets ankomst kom branden i skuret hos Linda og Ruben Biinfeldt (til højre i billedet) under kontrol. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind
Torsdag formiddag udbrød der brand i familien Biinfeldts skur i Bredstrup. Batterier under opladning kan være årsag til skurbranden, der meget vel kunne være endt værre.
Annonce

Bredstrup: Ruben Biinfeldt fik sig noget af en overraskelse, da han torsdag formiddag var indenfor i sin ejendom på Nyager i Bredstrup, hvor han var ved at samle en computer.

- Jeg står inde i huset, og pludselig går strømmen. Jeg hører, at det brager udenfor, så jeg skynder mig ud, hvor jeg kan se ilden i skuret, siger husejeren, som trods den chokerende oplevelse er okay med at fortælle om oplevelsen.

- Hurtigt kom to naboer og folk fra gaden rendende. De hjalp med at slukke ilden og få campingvognen væk, så jeg er meget taknemmelig for deres hjælp, siger Ruben Biinfeldt.

Naboer og folk fra området kom hurtigt rendende til ejendommen, hvor de hjalp til med at slukke ilden og fjerne familiens campingvogn. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

- En havde en haveslange, og en anden tog en haveslange fra et andet hus, så vi kunne få noget vand på ilden, men der kommer ikke meget vand ud af en vandslange, når der er gang i en brand, konstaterer han.

Efter at have fjernet campingvognen, som stod i indkørslen, blev hustruen Linda kontaktet.

- Til at starte med troede jeg, at han tog gas på mig, men han overbeviste mig hurtigt, fortæller Linda Biinfeldt, som hurtigt kørte hjem.

Annonce

Batterier mulig årsag

Branden førte til materielle skader på familiens skur, som er blevet brugt som værksted til speedwaycykler.

De tohjulede cykler holdt imidlertid ikke i skuret, men en masse speedway-udstyr såsom stel, dæk og sprayflasker er efter alt at dømme ubrugeligt ovenpå branden. Årsagen er muligvis nogle batterier til speedwaycyklerne, som var ved at blive opladt.

Slukningsarbejdet fortsatte i noget tid, selvom der hurtigt kom kontrol på branden. Billedet her er taget klokken 10.23. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

Det er dog endnu for tidligt at konkludere, lyder det fra Johnny Rasmussen, indsatsleder for TrekantBrand. Han forklarer, at brandvæsenet kunne se en kraftig, sort røg på afstand, da man rykkede ud på opgaven.

- Da vi kommer herud står naboerne og øser vand på, og ejeren er ved at fjerne en campingvogn, som er noget af det mest brandbare i området.

- Jeg kunne ikke se nogen flammer udefra, men der var sprayflasker, der gav lidt ild engang imellem. Ret hurtigt fik vi dog lukket branden ned, siger indsatslederen.Jeg skulle til at ud på speedwaybanen med en trailer, jeg havde lånt af nogle, jeg skulle mødes med derude, så det var godt jeg ikke nåede at køre.

Ruben Biinfeldt, husejer


Annonce

Kunne have gået meget værre

Branden holdt sig til den ene halvdel af det opdelte skur. Således nåede ilden ikke ned i den anden ende af skuret, hvor der var en masse brænde.

Og selvom den ubehagelige oplevelse på ingen måde var ønskelig hos familien Biinfeldt, kan de ovenpå oplevelsen heller ikke lade være med at tænke, hvor galt, det kunne være gået.

- Jeg skulle til at ud på speedwaybanen med en trailer, jeg havde lånt af nogle, jeg skulle mødes med derude, så det var godt jeg ikke nåede at køre, forklarer Ruben Biinfeldt.

Som billedet antyder blev campingvognen lettere skadet af branden. Til al held bredte ilden sig dog ikke til den. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

Linda Biinfeldt er ligeledes meget lettet over, at der ikke skete menneskelig skade eller skade på boligen.

- Det er pisseærgerligt, men man kan heller ikke lade være med at tænke, hvad der kunne være sket, hvis ilden havde spredt sig til campingvognen. Så havde den nok også taget huset med, siger hun.

En stor mængde af ting, som tidligere stod inde i skuret, der fungerede som værksted, blev slæbt ud. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind
Foto: Gustav Roesbjerg Mygind
Foto: Gustav Roesbjerg Mygind
Foto: Gustav Roesbjerg Mygind
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Bent Jensen måtte rykke kommunen: Aftale med håndboldklub på plads efter usædvanligt forløb

Annonce