Annonce
Fredericia

Slambådene er sejlet hjem - men kommer igen om en uge

De første mange, mange ton materiale fra Baltic Pipe-udgravningen er sejlet til klappladsen ved Trelde Næs og dumpet. Nu er der pause i arbejdet frem til slutningen af næste uge. Arkivfoto: Søren Gylling
Baltic Pipe har indstillet gravearbejdet i Fænøsund midlertidigt. Det er efter planen, lyder det fra Energinet. Arbejdet genoptages med nye fartøjer om et par uger.
Annonce

Lillebælt: Klapbåde og uddybningsfartøj i forbindelse med udgravningen af Fænøsund er sejlet hjem, og dumpning af materiale på Trelde Næs er stillet i bero. Det er dog kun midlertidigt.

- Vi er færdige med gravearbejdet på de lave områder. I slutningen af næste uge/starten af uge 29 kommer det fartøj, der skal lave udgravningerne på den dybe del af krydsningen. Det forventes at lave udgravningen i omkring en uge, oplyser man fra Baltic Pipe-projektet.

Når gravearbejdet går i gang igen, bliver det med et nyt uddybningsfartøj. Det er en såkaldt trailing suction hopper dredger - et specialfartøj, der suger bundmaterialet op.


Særligt strømmen i bæltet er afgørende i forhold til det arbejde, og her er de mest gunstige forhold i sommerperioden

Projektchef på Baltic Pipe-projektet Anders Gjendal


Der har været rejst kritik af, at gravearbejdet i Fænøsund og dermed dumpningen ved Trelde Næs sker i ynglesæsonen for marsvin og vækstsæson for muslinger og bunddyr. Energinets svar er, at det sker nu, fordi rørledningen efterfølgende skal lægges ned i bunden.

- Særligt strømmen i bæltet er afgørende i forhold til det arbejde, og her er de mest gunstige forhold i sommerperioden. Gravearbejdet skal laves umiddelbart inden, røret trækkes, for at sikre, at renden ikke sander til, og derfor bliver denne del nødt til at ligge umiddelbart inden, oplyser projektchef Anders Gjendal.

Annonce

Beklager gener

Projektchefen beklager, at naboerne ved Lillebælt har været generet af både støj og bølger under den første del af anlægsarbejdet.

- Det kan ikke undgås, at vi både fylder og støjer med så stort et anlægsprojekt, men vi er selvfølgelig ærgerlige over, at vores naboer har følt sig generede af støj fra arbejdet. Vi er i gang med at kigge på, hvordan vi bedre kan informere de naboer, der er mest berørt af arbejdet, beklager Andreas Gjendal i et nyhedsbrev omkring Baltic Pipe-projektet.

Et enkelt af entreprenørens skibe har, på trods af at det har sejlet efter reglerne i Lillebælt, skabt en kølvandsbølge inde ved kysten.

- Vi blev gjort opmærksomme på, at et af entreprenørens skibe skabte en kølvandsbølge, selvom det har sejlet inden for reglerne. Sådan skal det selvfølgelig ikke være, så vi har taget en snak med dem og indskærpet, at der skal sejles efter forholdene, så der ikke bliver lavet bølger, som kan skabe utryghed, siger Andreas Gjendal videre.

I kølvandet på sejladsen er der indgivet politianmeldelser til Sydøstjyllands Politi.

Et supply-fartøj har sejlet frem og tilbage fra Fænøsund til Middelfart Havn under gravearbejdet. Det er en katamaranbåd, som udløser et kraftigt kølvand. Den sejlede i de første dage op til 20 knob, men sænkede farten til otte efter en række klager. Arkivfoto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Skrappe coronaregler omdirigerer ridestævne til Fredericia: - Vi lægger op til 'kom, rid, skrid'

Alarm 112

Kan du hjælpe?: Muligt vidne til røveri og oplysninger om gerningsmænd efterlyses

CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Fredericia

Har du også fået et uklart svar på coronatest?: Småting kan afgøre, om test er ugyldig

Annonce