Annonce
Kultur

Svømmehal må genåbne: Men hvor mange må hoppe i vandet?

- Vi er lykkelige for at genåbne. Det trænger vi til, og det gør vores gæster også, siger Otto Skak fra Slotssøbadet i Kolding. Arkivfoto: Søren Gylling

Kolding: Slotssøbadet forbereder sig på at genåbne på torsdag. Det sker, efter at politikerne er blevet enige om en genåbningsplan, som omfatter en stor del af kultur- og fritidslivet.

- Det er en god dag, selv om vi stadig står med en masse spørgsmål, vi ikke har fået besvaret endnu, siger Otto Skak, der er direktør i Slotssøbadet.

Sagen er nemlig den, at genåbningen kommer til at ske på visse betingelser. Og Otto Skak forventer først, at detaljerne bliver meldt ud sent tirsdag aften.

Annonce

Først og fremmest handler det om, hvor mange han må lukke ind ad gangen i svømmehallen. Aftaleteksten taler om et forsamlingsloft på 25 personer, men hvordan det skal fortolkes i en svømmehal med flere bassiner og voldsomt mange kvadratmeter står ikke helt klart for direktøren.

- Vi kan kun sige, at vi vil følge reglerne til punkt og prikke. Der bliver sikkert noget omkring afstandskrav, men jeg håber, vi må lukke flere ind end 25 ad gangen, for ellers kommer vi til at skuffe mange, som glæder sig til at komme ud og svømme, siger Otto Skak.

Kulturministeriet bekræfter i forbindelse med genåbningen, at den både gælder organiserede og selvorganiserede idrætsaktiviteter. Det vil med andre ord sige, at svømmebadene fra 6. maj kan byde velkommen til offentlige gæster på lige fod med foreningssvømmerne.

En forudsætning for den kommende genåbning bliver fremvisning af coronapas for alle personer over 18 år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce