Annonce
Kolding

Virksomheder klager over umotiverede ledige: Nu skal det være slut med at tvinge dem på jobdating

Det har knebet med motivationen hos de ledige, der havde mødepligt, lyder tilbagemeldingen fra virksomheder, der har deltaget, når jobcentret har indkaldt til jobdating, hvor ledige og og virksomheder kunne se hinanden i øjnene. Nu bliver det frivilligt, om de ledige vil deltage i jobdatingen, der skal arrangeres på jobcentret på Dieselvej. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Efter nytår er det op til de ledige, om de vil møde til jobdating arrangeret af jobcentret. Motivationen har været for lav hos de ledige, når de mødte virksomhederne, lød det fra flere virksomhederne, der har deltaget.

Kolding: Det har ikke været lysten, der har drevet de ledige til at date lokale virksomheder, når jobcentret har arrangeret jobdatings, hvor ledige og virksomheder kunne kigge hinanden i øjnene.

Det var et krav, at de ledige skulle møde op til jobdating, der blev arrangeret på forskellige adresser. Hvis de ikke dukkede op, kunne de ledige, der var udpeget til at deltage blive trukket i deres ydelse. Men fra årsskiftet bliver det frivilligt, om de ledige vil møde virksomhederne i øjenhøjde med henblik på at lande et job.

- Vi haft nogle gode jobdatings, men vi også haft nogle jobdatings, der kunne være bedre besøgt, og hvor der var flere job. Så nu prøver vi at gå en ny vej og justere lidt. Vi har hørt fra virksomhederne, at de er mest interesserede i at møde ledige, der er motiverede. Det er tilbagemeldingen fra flere af virksomhederne. Og virksomhederne har også tilkendegivet, at de er mere interesserede, hvis de møder de rigtige ledige. Så nu har vi vendt den om, så det er vores opgave at få de ledige til at komme, og at de er motiverede i stedet for, at vi har bedt dem om at komme, siger arbejdsmarkedschef Jakob Gudbrand.

Annonce
Så nu har vi vendt den om, så det er vores opgave at få de ledige til at komme, og at de er motiverede i stedet for, at vi har bedt dem om at komme.

Jakob Gudbrand, der arbejdsmarkedschef i Kolding Kommune

Mere reelt jobmatch

Fremover skal jobdatingen afholdes på et fast tidspunkt og som regel på jobcentrets adresse på Dieselvej. Ambitionen er at tiltrække ti virksomheder til de første møder, og det skal gerne vokse til 15-20 stykker, når virksomhederne får øjnene op for, at de kan få besat stillinger ved at dukke op. Og jobcentret håber, at cirka 125 frivilligt vil dukke op, og så forventer man, at cirka 10 procent lander et job.

- Vi håber, at det bliver et mere reelt jobmatch for de ledige og virksomhederne. Vi ser os selv som en aktiv rekrutteringskanal. Vi har fået flere tilbagemeldinger fra virksomheder på jobcentrets helt generelt, og noget af det, vi har hørte fra flere virksomheder, er, at kompetencer er vigtige, men at det tæller højt, at de ledige er motiverede og stabile. Det er også derfor, vi har skruet lidt på konceptet. Det forudsætter så, at virksomhederne har reelle stillinger med. Så de to ting skal nu løbes i gang, siger Jakob Gudbrand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Efter politiaktion mandag aften: Mand løsladt tre timer senere

Fredericia

Hurtig proces på kort byrådsmøde: To projekter sendt i høring

112 For abonnenter

Realskole og restaurantbygning blev centrum i politiaktion - skolen vidste intet

112

Sprittusch kan være årsag til brand på Luthersvej: Men selvantændende sprittuscher slår ikke ud i statistikken

Annonce