Annonce
Vejle

Slut med brugte vogne på hjørnet: Bilhandler har solgt efter 39 år i Vejle

Lars E. Alrø Automobiler har solgt omkring 240 brugte biler om året på hjørnet af Østerbrogade og Stormgade, men nu er ejendommen rømmet for biler og solgt til Salling Group, der blandt andet driver Føtex og Windfeld Hansens Centret i baggrunden. Foto: Flemming Larsen
Lars E. Alrø har lukket sin brugtvognshandel på hjørnet af Østerbrogade og Stormgade. Han håber at vende tilbage til Vejle med den bilhandel, der kører på lavt gear fra hjemmeadressen.
Annonce

Vejle: En 32 år lang autohistorie på hjørnet af Østerbrogade og Stormgade er slut.

Brugtvognsforhandler Lars E. Alrø har kørt den sidste bil ud over kantstenen på det trafikerede hjørne, hvor garagen, værkstedet og det asfalterede udstillingsareal nu er rømmet for biler.

Lars E. Alrø Automobiler er flyttet fra Vejle og har solgt sin ejendom til Salling Group, der driver Føtex lidt længere nede ad Østerbrogade og i forvejen ejer resten af firkanten med parkeringsplads og Windfeld Hansen Centret.

- Jeg har solgt ejendommen, fordi det strammer lidt ind, når de tager en del af min grund en gang imellem. Samtidig er der planer om at lave en firesporet vej ned over havnen, og vi kan godt se, hvem det går ud over. Derfor vælger vi at sælge frivilligt frem for, at de (Vejle Kommune, red.) kommer og tager grunden, siger Lars E. Alrø.

Annonce

Svært at finde egnet sted

Han er godt tilfreds med den aftale, han har indgået med Salling Group, men han er ikke færdig som brugtvognsforhandler, selv om lyset er slukket i værkstedet og på kontoret.

Lars E. Alrø har flyttet forhandlingen til hjemmeadressen i Jelling, mens han har fundet en midlertidig placering i Børkop, hvor de biler, han fortsat har til salg, kan stå bag et låst hegn.

I øjeblikket har han omkring 15 biler til salg, mens der typisk kunne stå 30 brugte biler til salg omkring værkstedet på Østerbrogade, hvor han har sagt farvel til en ansat mekaniker, der har fundet arbejde på et andet værksted.

- Jeg håber, at vi kan finde et sted, så vi kan åbne i Vejle igen. Vi vil gerne blive nedenfor bakkerne i Vejle. Det behøver ikke være midt i byen, men det er svært at finde et egnet sted, fortæller autoforhandleren.

Annonce

For gammel til stor investering

Han håber, at det bliver i år, at han finder et egnet sted, og han har også vendt kikkerten mod steder som Hedensted og Bredsten.

- Vi har ikke fundet noget, der lige var til at flytte ind i. Det, der er, kræver en større investering, og det synes jeg, at jeg er blevet for gammel til, siger den 64-årige forhandler.

Han synes, det er for tidligt at stoppe, og Lars E. Alrø har fortsat lyst til at handle med brugte biler.

- Men jeg tror ikke, at Vejle Kommune har lyst til at have værksteder og butikker som vores liggende inde i midtbyen, siger autoforhandleren, der har solgt biler i Vejle siden 1980.

I december 1986 flyttede han forretningen til Østerbrogade, og her har firmaet solgt omkring 240 brugte biler om året, typisk i prisklassen mellem 35.000 og 200.000 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce