Annonce
Middelfart

Slut med Kære Pleje: Ny privat leverandør af hjemmepleje i Middelfart på plads

1. april overtager Svane Pleje som privat leverandør af hjemmepleje i Middelfart Kommune fra Kære Pleje, og det betyder, at omkring 150 borgere skal tage stilling til, om de vil gøre brug af den nye leverandør eller af kommunen. Foto: Colourbox
Middelfart Kommune har indgået en aftale på fire år med det private hjemmehjælpsfirma Svane Pleje, som per 1. april overtager opgaven fra Kære Pleje.

Nordvestfyn: Omkring 150 borgere i Middelfart Kommune skal i den kommende tid tage stilling til, hvordan de vil have leveret deres hjemmehjælp i fremtiden. Det skal de, fordi virksomheden Svane Pleje har vundet en udbudsrunde og derfor fra 1. april 2020 overtager opgaven fra den nuværende private leverandør, Kære Pleje.

Svane Pleje har vundet opgaven i foreløbigt fire år, og virksomheden flytter ind i lokaler tæt på centrum. Præcist hvor vil vicedirektør Niels Bruun Madsen ikke afsløre, før kontrakten med udlejer er underskrevet. Han fortæller, at virksomheden faktisk gik mod egne principper, da man bød ind på opgaven i Middelfart, fordi kommunen kun har én ekstern leverandør og ikke to, som mange andre steder.

- Vi havde vores betænkeligheder, fordi vi i vores andre afdelinger har oplevet, at det generelt fungerer bedst med to private og en kommunal leverandør. Selv om vi forsøger at gøre alle borgere tilfredse, lykkes det ikke altid, og så er det godt at have et alternativ til os, forklarer han.

Udbyder skal være robust

Ifølge formand for Social- og Sundhedsudvalget i kommunen, Kaj Johansen (S), er kommunen blevet skrappere, når det gælder private plejefirmaer.

- Vi er lidt bange for at få firmaer ind på det her område, som pludselig lukker, som man har set andre steder. Derfor stiller vi ret store krav til firmaets omsætning, økonomiske stabilitet og størrelsen på firmaet. Nogen synes måske, vi har meget skrappe krav, men vi vil ikke stå i en situation, hvor vi risikerer en lukning, siger han.

Det skete eksempelvis i starten af februar 2019, da virksomheden Hjælp Til Hjemmet gik konkurs og overlod 86 borgere fra Odense til kommunen mere eller mindre fra den ene dag til den anden.

Udvalgsformanden tilføjer, at der efter hans opfattelse har været et udmærket samarbejde med den snart tidligere leverandør, Kære Pleje. Det er regler om, at området skal sendes i udbud, der gør, at omkring 150 borgere snart skal vænne sig til nye ansigter i deres hjem.

Annonce

I gang med at rekruttere

Svane Pleje er også leverandør i Odense og har tidligere også været det i Fredericia. Men i seneste udbudsrunde på den anden side af bæltet i efteråret 2019, takkede Svane Pleje nej til at fortsætte under de vilkår, Fredericia Kommunes nye leverandør Sundplejen havde takket ja til. Det samme gjorde Kære Pleje, som fremover udelukkende leverer privat hjemmepleje i Kolding.

Niels Bruun Madsen kalder Middelfart for en spændende udfordring, og han fortæller, at virksomheden er gået i gang med at rekruttere medarbejdere. Svane Pleje har allerede 10, og Niels Bruun Madsen forventer, at virksomheden med 20-25 medarbejdere i alt kan servicere dem af de 150 borgere, der beslutter sig for at vælge den private leverandør frem for kommunen. Håbet er omkring 100.

Kære Pleje har administration i Silkeborg men har kontorer i alle de kommuner, de leverer hjemmepleje i.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Hun var SÅ forsigtig, men endte alligevel med at smitte hele familien: Nu advarer Gitte alle andre mod at lade corona-paraderne falde

Annonce