Annonce
Fredericia

Slut med kø og forsinkelser: Nu åbner den nye motorvejsrampe ved afkørsel 59

Snart åbner en nyanlagt tilkørselsrampe mod Jylland. Arbejdet skulle gerne resultere i en smidigere trafikafvikling - særligt i myldretiden. Foto: Peter Leth-Larsen
Snart åbner den nye motorvejsrampe ved afkørsel 59. Det fejres med en stor indvielse.
Annonce

Fredericia: På torsdag 19. december åbnes den nye motorvejsrampe ved afkørsel 59.

- Nu åbner en ny rampe, som skal gøre det lettere at komme på motorvejen, og alle er inviteret med til indvielsen, skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Den officielle åbning foregår torsdag 19. december fra klokken 13 til 14.

- Det går rigtig godt med arbejdet, og vi er derfor i den glædelige situation, at vi kan åbne den nye vestvendte tilkørselsrampe tidligere end planlagt. Det vil sige, at trafikanter fra Snoghøj Landevej fra nord fra den 19. december ikke længere skal foretage et venstresving for at komme mod Kolding. De kan nu dreje til højre fra Snoghøj Landevej og køre mere direkte på motorvejen, udtaler Vejdirektoratets projektleder Niels Arend Koefoed. I Fredericia Kommune glæder man sig også over, at den nye rampe snart står klar til de første trafikanter. - Vi er rigtig mange, der glæder os til, at motorvejsrampen åbner, så man ikke skal trækkes med kø og forsinkelser. Nu er en stor del af ombygningen overstået, og vi ser frem til, at motorvejskrydset står helt færdig i 2020, siger Jacob Bjerregaard (S), borgmester i Fredericia Kommune i pressemeddelelsen. Han holder tale og klipper snoren sammen med viceborgmester Susanne Eilersen (DF). Lastbiler fra EUCL kører som de første i kortege ned ad rampen, hvorefter den er åben for alle. Der serveres æbleskiver i pavillonen, oplyser Vejdirektoratet. Der er mulighed for parkering på et areal, som støder op til Gl. Landevej.

Her er en illustration af den nye rampe i motorvejskrydset i Snoghøj. Illustration: Vejdirektoratet
Annonce

Ombygning af nuværende rampe

Efter åbningen af den nye rampe mod vest, ombygges den nuværende rampe mod Kolding. Den spærres fra primo januar 2020 til medio marts 2020, oplyser Vejdirektoratet.

Her vil Vejdirektoratet skilte med omkørsel. Trafikanter fra Snoghøj Landevej fra syd skal benytte frakørsel 61 via enten Kolding Landevej og Skærbækvej eller Snaremosevej, Kongens Kvarter og Skærbækvej, oplyser direktoratet.

Rampen mod Fyn udvides med et ekstra spor senere på foråret.

Entreprenøren skal efter planen være færdig med det samlede anlægsprojekt senest den 30. november 2020. Ombygningen forventes dog færdig i løbet af sensommeren 2020, oplyser Vejdirektoratet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Efter Fredericia Teaters konkurs: Byrådet går efter at få støtte fra staten til genrejsningen

Annonce