Annonce
Trekantområdet

Slut med lappeløsninger: Rabatarbejde spærrer 1,5 kilometer lang strækning mellem Jelling og Jennum

Når man kører fra Jelling mod Jennum, møder man dette skilt ved begyndelsen af Vester Hornstrupvej. Årsagen til vejspærring er rabatarbejde på Vester Hornstrupvej og Tingvejen. Foto: Anders Kynde
Den hullede rabat på Tingvejen og Vester Hornstrupvej mellem Jennum og Jelling skal repareres. Derfor er strækningen spærret fra onsdag 20. november til fredag 22. november.
Annonce

Skovdallund/Jennum: De kommende dage er det ikke muligt at køre fra Jennum mod Jelling via Tingvejen og Vester Hornstrupvej.

Den halvanden kilometer lange og snoede strækning er spærret fra 20. til 22 november, da der skal arbejdes på at ordne rabatterne langs strækningen. Her er det særligt langs bakken ved den lille dam på Vester Hornstrupvej, at rabatten får den helt store renovering.

- Vi har selv lagt mærke til, at det er et område, hvor vi har gentagne påfyldninger af rabatmaterialer. Dertil har vi også modtaget flere henvendelser om strækningen via Gi' et praj-appen, siger Sari Jensen, der er driftsassistent hos Vej & Park i Vejle Kommune.

- På grund af den øgede regn, vi har fået den seneste tid, har vi fået dybe skyllerender i rabatten. Og hver gang vi lapper hullerne, skyller vores vejmaterialer ofte ud på kørebanen og ned til bunden af vejen. Det er hverken godt for dem, der benytter vejen, eller os, der skal vedligeholde den, tilføjer hun.

På grund af den øgede regn, vi har fået den seneste tid, har vi fået dybe skyllerender i rabatten. Og hver gang vi lapper hullerne, skyller vores vejmaterialer ofte ud på kørebanen og ned til bunden ned til bunden af vejen. Det er hverken godt for dem, der benytter vejen, eller os, der skal vedligeholde den.

Sari Jensen, Vejle Kommune

Annonce

Holdbar løsning

Så det er altså slut med hurtige lappeløsninger, som skyller væk kort efter. Og derfor er det nødvendigt at spærre vejen i tre dage for at gøre arbejdet ordentligt.

- For at undgå dybe skyllerender i rabatten laver vi en asfaltforstærkning i begge sider af vejen. I bunden af bakken på Vester Hornstrupvej laver vi en regnvandsbrønd, som samler vandet og leder det under vejen og videre ud i dammen, forklarer Sari Jensen.

Hvor lang tid holder denne løsning?

- Den skal helst holde, indtil vi engang laver en ny asfaltbelægning på hele strækningen. Hvis det viser sig, at vi har yderligere problemer med vandet, må vi kigge på det, men denne løsning burde udbedre problemet, siger driftsassistenten.

Også på Tingvejen, som er en forlængelse af Vester Hornstrupvej, skal rabatten repareres.

- Vi har enkelte skarpe sving på Tingvejen, hvor vi lapper de dybe huller i rabatten med en asfaltforstærkning, siger Sari Jensen.

Annonce

Omkørsel indtil fredag

Selvom vejen er spærret i arbejdsperioden, er ærindekørsel tilladt, hvis man bor langs Tingvejen eller Vester Hornstrupvej. Dog vil vejen være fuldstændig spærret ved den førnævnte bakke på Vester Hornstrupvej.

I stedet skal trafikanter benytte Fårupvej og Jennumvej i de tre dage, som rabatarbejdet varer.

- Vi forventer, at arbejdet er færdig fredag eftermiddag, så vi kan åbne vejene igen klokken 15, lyder det fra Sari Jensen.

Annonce

Den spærrede strækning

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Energinet får finkæmmet byggeplads efter aktion - sikkerhed for aktivister og medarbejdere er i højsædet

Annonce