Annonce
Vejle

Smagsprøver og købmandsskab: Campus-studerende sørger for julestemning på Sønder Torv

Fra venstre er det Rikke Baun, Cecilie Madsen og Julie Bredal, der har valgte at satse på varer fra La Vida ii Horsens i deres salgsbod. Foto: Leif Baun
Først var de en tur på julemarkeder i Hamborg. Derefter fik de 5000 kroner og så skulle de bare købe varer og sælge dem videre.
Annonce

Vejle: Der er en vældig julestemning på Sønder Torv mellem Lido og Bryggen i disse dage. Studerende fra Campusuddannelserne EUX og EUD har indrettet et julemarked på et fundament af flis, garneret med juletræer, gran og på toppen igloagtige telte, der fungerer som stande for de forskellige varegrupper.

Først var der idéudvikling, hvor eleverne skulle finde salgbare varer - i forhold til, hvor de står og årstiden.

- Vi valgte at sælge øl, whisky og andet alkohol. Det er der mange ældre, voksne mennesker, der har interesse i, fortæller Laurids Møberg og Mikkel Klyver. Hver telt har fået 5000 kroner til varekøb og indretning, og de skal så ud og finde varer til gode priser, de kan sælge videre med fortjeneste.

Laurids Møberg, Olivia Lilienhoff og Mikkel Klyver solgte alkoholiske drikke i deres del af Campus Vejle-elevernes julemarked på Sønder Torv. Foto: Leif Baun
Annonce

Vil du have en smagsprøve?

- Hej hej, kunne du tænke dig en smagsprøve?

Det sagde Olivia Lilienhoff adskillige gange som led i det aktive salgsarbejde fra denne bod.

- Vi har fået demonstreret præcis, hvor meget vi skal hælde op af hver smagsprøve, så vi ikke er skyld i, at folk kører spritkørsel, siger de tre EUX-studerende.

I et andet telt handler de med julepynt, og så har de en playliste fra spotify til at skabe "julestemning" med den fæleste bjældeklangspop. Andre steder er det sokker og chokolade, der pushes.

Stine Palmelund Kjelstrup, der er praktikpladskonsulent på Campus Vejle, fortæller, at det er en tilbagevendende opgave for nogle af de studerende at skabe julemarkedet på Sønder Torv:

Annonce

Hands-on-erfaringer

- Formålet er, at vores elever får erfaringer med salg, butiksindretning og kundekontakt. Vi har fundet leverandørerne til julemarkedet, men det er eleverne selv, der skal lave konkrete aftaler med vores leverandører (bestående af butikker i lokalområdet), blive klogere på priser, koncepter m.m. Julemarkedet er "hands-on"-erfaringer med detailbranchen og 100 procent praksisnær læring for eleverne, siger hun.

Før julemarkedet i Vejle har eleverne været på studietur til Hamborg for at lade sig inspirere af de mange julemarkeder dèr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Partier har fremlagt nyindgået budgetforlig: Genlæs opdateringer fra pressemødet her

Fredericia

Nye tal fra Statens Serum Institut: Flere nye smittede - men Fredericia fortsætter ned ad liste

Annonce