Annonce
Danmark

Selvmåling: Smarte ure kan vildt meget. Men bruger vi det?

Sidste år præsenterede Apples administrerende direktør, Jeff Williams, det nyeste ur fra tech-giganten, Apple Watch Series 6. Uret kan måle imponerende mange ting, men hvor præcist er det egentlig? Foto: Apple Inc/Ritzau Scanpix

Hør tredje afsnit af Adapter ved at klikke her

 

Nogle troede, at det med tiden næsten ville kunne skrive smartphonen helt ud af ligningen, da Apple i 2015 lancerede sit første smartwatch.

For hvorfor have mobilen tæt på sig når man kunne ringe, skrive beskeder og surfe på nettet på den lille supercomputer, der sad lige der på håndleddet?


Annonce

Jeg måtte indse, at jeg blev mere stresset end motiveret, når jeg bar mit Apple Watch dag og nat. I dag tager jeg det derfor kun på, når jeg skal træne eller bruge vejvisning.

Fra klummen


Siden har det dog vist sig, at Apple Smartwatchs vigtigste funktion for mange ikke er at være en minitelefon. Skærmen er lille, og det hele bliver ret uhandy. Desuden er uret tilkoblet telefonen trådløst, så de to enheder skal ikke for langt fra hinanden, hvis uret skal virke optimalt.

Alligevel er det blevet ekstremt populært. Det skyldes blandt andet en række funktioner, der gør det muligt at tracke sundhed og aktivitet. Og er der noget bedre end en dims, der kun har dit velvære for øje?

Historier om mennesker, der opdagede hjertefejl i tide eller fik hurtig hjælp efter ulykker på grund af data fra et smartwatch, gør det ikke mindre relevant. Og senest er der forhåbningen om, at urene i fremtiden kan advare os, hvis vi har corona helt uden at mærke det.

Her er det naturligvis værd at huske på, at urene ikke er medicinsk udstyr. Noget tyder på, at de kan give retvisende data om for eksempel puls og blodets iltoptag, men der mangler stadig store og uafhængige undersøgelser på området.

De skal nok komme, og teknologien bliver konstant forbedret. Så der er næppe tvivl om, at de smarte ure er kommet for at blive.

Men meget af det, som mange bruger dem til i dag, kunne et langt billigere løbeur eller pulsur klare lige så godt.

Sådan er det i hvert fald for mig. Jeg måtte indse, at jeg blev mere stresset end motiveret, når jeg bar mit Apple Watch dag og nat. I dag tager jeg det derfor kun på, når jeg skal træne eller bruge vejvisning.

Så ud fra egen erfaring må mit råd være: Overvejer du teknologien, så gå ikke nødvendigvis efter det dyreste. Overvej i stedet, hvad det egentlig er for nogle funktioner, du hungrer efter, og køb den dims, der kan klare det.

Annonce
Annonce
Fredericia

Hele familien gik ned med corona – fem-årige Nellie blev ramt af sjælden efterve

FC Fredericia For abonnenter

Kampen minut for minut: FC Fredericia er videre i pokalturneringen

FC Fredericia

Videoanalyse: Ung midtbanespiller scorede to gange og sendte FC Fredericia videre i pokalturneringen

Fredericia

Havmiljø-ekspert sår ny tvivl om Marina City: Beregninger om klapning ved Trelde Næs er ikke gode nok

Alarm 112

Voldsomt færdselsuheld i Fredericia: Mindst to tilskadekomne

Danmark For abonnenter

Fup-mails vælter ind: Svindlere udnytter farvel til NemID til identitetstyveri

Danmark

Tirsdagens coronatal: Nu er 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Danmark

Hun så sin konto gå i nul mens hun talte i telefon med svindleren

Fredericia For abonnenter

Boligpriser styrtdykker: Glemt losseplads kan koste uheldig husejer 600.000 kroner

Danmark

Nu bliver køreprøven dyrere: Fremtidens nye bilister skal betale for mere politiarbejde - og det undrer kørelæreres forening

Fredericia HK

Tidligere landstræner og OL-vinder bliver ny træner for FHK

Fredericia HK For abonnenter

Farvel til FHK's cheftræner - derfor er Jesper Houmark nødt til at stoppe

Fredericia

Nyt liv blomstrer op i det gamle løveapotek: Tina mangler blot at få styr på navnet til sin nye butik

Annonce