Annonce
Erhverv

Smiley City: Fredericia har ikke én eneste sur smiley

Der skal ikke altid så meget til for at miste den storsmilende smiley. Men lige nu er der ingen sure smileyer i Fredericia. Foto: Peter Friis Autzen
Fødevarestyrelsen holder øje med forholdene på et utal af fredericianske spisesteder og fødevarebutikker. Og lige nu er der ikke noget at sætte fingeren på.
Annonce

Fredericia: Ikke én sur smiley i hele Fredericia Kommune. Det er status i Fødevarestyrelsens tilsynsordning lige nu.

Antallet af fødevarekontroller er højt, og status kan hurtigt ændre sig. Men i skrivende stund har Fødevarestyrelsens kontrollanter intet at udsætte på de fredericianske butikker og køkkener. I hvert fald ikke nok til, at det udløser en sur smiley.

I alt har Fødevarestyrelsen 439 detail-foretagender i Fredericia Kommune at holde øje med. Det er for eksempel restauranter, kantiner og butikker. Dertil kommer 103 engros-foretagender.

Trods så mange kontroller er der aktuelt ingen lokale sure smileyer. Langt de fleste smileyer er storsmilende. Faktisk er der kun otte, der nøjes med at smile lidt. Og en enkelt mellemfornøjet - den med flad mund.

Annonce

Manglende dokumentation

Den enlige, mellemfornøjede smiley er uddelt til Hoki Købmanden i Kongensgade 14. januar. Her kritiserer kontrollørerne, at butikken ikke kan dokumentere den lovkrævede egenkontrol af blandt andet opbevaringstemperaturer. Kontrollørernes kritikken går ikke på forkert opbevaring eller forkerte temperaturer - kun manglende dokumentation af kontrollen.

Hos Hoki Købmanden er der ifølge kontrollørerne også problemer med dokumentation af den såkaldte sporbarhed - altså dokumentation på, hvor varen er købt. Det betyder ikke, at der er noget galt med varerne, men sporbarhed er et krav fra myndighederne, som - i tilfælde af for eksempel fejlbehæftede varer fra en brødfabrik - skal kunne spore produktet tilbage til producenten.

Butikkens indehaver oplyser til Fødevarestyrelsens udsendte, at egenkontrollen er udført og også dokumenteret. Men at dokumentationen var væk, da styrelsen kom på besøg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Kan du hjælpe?: Muligt vidne til røveri og oplysninger om gerningsmænd efterlyses

CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Fredericia

Har du også fået et uklart svar på coronatest?: Småting kan afgøre, om test er ugyldig

Annonce