Annonce
Vejle

Smittefare og økonomi får stor tøjbutik til at lukke

Modetøjsbutikken Bruun Bruun i Søndergade har valgt at holde døren låst i Søndergade som en ud af mange strøgbutikker. Kunderne kan bestille tid til et besøg i butikken, mens butikken også satser på at sælge nogle af de mange forårsvarer, som butikken bugner af, på webshoppen. Foto: Torben Juhler
Hensynet til de ansatte og butikkens økonomi betyder, at Bruun Bruun som en af mange midtbytikker har valgt at lukke deres fysiske butik og satser på andre salgskanaler.

Vejle: Modetøjsbutikken Bruun Bruun i Søndergade er en af de mange strøgbutikker, der frivilligt har valgt at lukke forretningen under den igangværende coronakrise.

Beslutningen er truffet, selvom regeringen ikke har forbudt de fysiske butikker udenfor butikscentre at holde lukket.

Men medindehaver af tøjbutikken i Søndergade, Nicole Buhl, har flere grunde til at sende personalet hjem og begrænse aktiviteten i den fysiske butik.

- Vi har først og fremmest valgt at lukke butikken for vores personales skyld. Efter regeringens udmeldinger kan vi ikke længere forsvare overfor personalet fortsat at holde åbent på grund af smittefaren, fortæller Nicole Buhl.

Siden statsministeren holdt sit første pressemøde og lukkede dele af Danmark ned onsdag i forrige uge, er trafikken på byens gågade faldet drastisk. Det spiller også inde på indehavernes beslutning om at holde hoveddøren låst på de normale åbningsdage.

Annonce

Jeg tror på, at coronakrisen kan lære danskerne, at de skal støtte den by, de bor i, istedet for at handle på udenlandske webshops.

Nicole Buhl, medindehaver af Bruun Bruun

Spild af tid og ressourcer

- Der kom ikke ret mange kunder, og vi stod fire mand i butikken. Det var spild af tid og ressourcer, og det er vi nødt til at tænke på i denne tid, fortæller Nicole Buhl.

Sammen med sin kompagnon Birgitte Bruun har de sendt butikkens personale hjem med løn, men de to butiksejere har ikke et overblik over, om de kan få hjælp af en af de hjælpepakker, et enigt folketing har vedtaget.

- Lige nu er vi brandslukkere, og vi har ikke haft tid til at sætte os ind i det endnu. Men vi skal have sat os ned og kigget på mulighederne. Vi er under 10 ansatte her i butikken, så jeg tror, at der er noget at hente for os, siger Nicole Buhl.

Alle er truet på eksistensen

Inden statsministeren forlængede den midlertidige nedlukning af landet onsdag eftermiddag havde butiksindehaveren et håb om, at de kan åbne butikken igen på mandag. Men hun er langt fra sikker på, at det bliver tilfældet, og situationen er kritisk for mange af landets detailhandlere.

- Vi er vel alle sammen truet på eksistensen på en eller andet måde. Vi købte vores varer for et halvt år siden, hvor ingen kunne vide, hvad der ville ske. Varerne bliver ved med at komme. De mange nye varer er her. Butikken er fyldt, men vi har heldigvis vores webshop og kan se, at vores kernekunder holder ved. Det giver en god mavefornemmelse, siger Nicole Buhl.

Nicole Buhl (til venstre), der ejer Bruun Bruun i Søndergade sammen med Birgitte Bruun, har flere grunde til at holde butikken lukket, selvom statsministeren mandag eftermiddag undlod at stramme yderligere på de restriktioner, som har begrænset trafikken i det offentlige rum inklusiv på Vejles gågade. Arkivfoto: Michael Svenningsen

Corona kan give noget positivt

Bruun Bruun, der har en søsterbutik i Skanderborg, har valgt at sætte priserne ned på et stort antal af de nye varer på webshoppen, samtidig med at man som kunde kan bestille tid til et besøg i de fysiske butikker. Så kan de besøge butikken enkeltvis, og det har fire-fem om dagen benyttet sig af den seneste uge.

- Når vi har valgt at køre med et websalg med nedsatte priser, er det fordi, vi er nødt til at sætte gang i salget. Det skal boostes, for vi ved godt, hvad der sker, hvis mange butikker står med rigtig mange varer, når alle åbner igen, siger hun og forudser en situation med kraftige prisreduktioner, fordi mange butikker har brug for at få penge i kassen.

Nicole Buhl håber, at den aktuelle sundhedskrise, som allerede har udviklet sig til en økonomisk krise, på sigt vil få en positiv afsmitning på det lokale butiksliv.

- Jeg tror på, at coronakrisen kan lære danskerne, at de skal støtte den by, de bor i, istedet for at handle på udenlandske webshops. De kan i disse dage se, hvor øde strøget er. Hvis det er fremtiden, bliver det ikke særligt sjovt at komme i midtbyen. Derfor håber jeg, at folk vil tænke, at de er nødt til at handle lokalt, siger butiksejeren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Liveblog: Kirkeminister dropper at arbejde for åbne kirker i påsken

Fredericia

Ingen krammere eller håndtryk: Golfklubben åbner igen med strenge restriktioner

Fredericia For abonnenter

Stadig kæmpereklame for Beatles-forestilling i København: Mediefirma er skuffet over Fredericia Teater

Annonce