Annonce
Fredericia

Smitten i børnehave i Taulov stiger desværre: Fem mandag – 13 torsdag

Smitten med den britiske variant af corona er nu kendt i tre daginstitutioner i Fredericia Kommune. Arkivfoto: Henning Bagger, Ritzau Scanpix
Kedeligt, men måske forventeligt, er der melding om nye med britisk corona i Spiren. Møde torsdag om muligheden for genåbning.

Fredericia: Mellem onsdag og torsdag er fem nye børn og forældre fra Spiren i Taulov konstateret smittet med corona. Mandag var tallet fem, onsdag otte og torsdag tretten.

Det oplyser leder af dagtilbudsområdet i Fredericia Kommune, John Nyborg, til Fredericia Dagblad.

Alle 13 er ramt af den mere smitsomme, men ikke mere alvorlige, britiske mutation. De nye smittede det seneste døgn er tre børn og to forældre.

Spiren på Jens Hansens Vej er lukket, Styrelsen for Patientsikkerhed er i gang med smitteopsporing, ligesom andre med tilknytning til Spiren er ved at lade sig kontrolteste. Der er i den forbindelse heldigvis også indberettet negative tests.

Torsdag klokken 09.00 gik John Nyborg i møde om situationen og om muligheden for genåbninger.

Annonce

Og to andre steder

Derudover er der to smittede med den britiske mutation i daginstitutionen Labyrinten på Lumbyesvej i Fredericia. Det er plus én siden onsdag, fortæller John Nyborg. Institutionen er ligeledes lukket. De smittede er ansatte.


Alle 13 er ramt af den mere smitsomme, men ikke mere alvorlige, britiske mutation. De nye smittede det seneste døgn er tre børn og to forældre.


Endelig er et barn og en ansat i børnehaven Bakkely på Røde Banke i Erritsø smittet med den britiske mutation. Her er det indtil videre kun en stue, der er lukket ned.

Alt i alt viste smittetallet for Fredericia Kommune onsdag, at yderligere 10 personer var smittet med coronavirus - den almindelige eller den britiske. Dermed nåede det samlede tal for kommunen, siden pandemien begyndte for et år siden, op på 1095.

Kommune nummer fem i Jylland

På listen over antal smittede per 100.000 indbyggere ligger Fredericia Kommune nu 15. øverst i Danmark og 5. øverst i Jylland.

I Danmark er nabokommunen Kolding nummer to kun overgået af Ishøj ved København.

De seneste syv døgn er 78,1 personer per 100.000 indbyggere smittet i Fredericia Kommune. I toppen ligger som sagt Ishøj Kommune med 253,7 coronasmittede per 100.000 indbyggere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Ny daginstitution skaber debat: Placering i Madsby er langtfra sikker, fastslår DF

Fredericia

Podernes ilddåb begyndte roligt: - Det eneste, vi ikke er lært op i, er, hvad vi skal lave, når der ikke er nogen, vi kan teste

Annonce