Annonce
Trekantområdet

Smittetal i Aarhus har fået Kolding Kommune til at drikke corona-kaffe med somaliske foreninger

Stigende smittetal i Aarhus blandt det somaliske samfund betyder, at Kolding Kommune har skruet op for oplysningskampagnen i de somaliske kredse i Kolding. Arkivoto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
På baggrund af smittetallene blandt somaliske kredse i Aarhus har Kolding Kommune været i dialog med det somaliske samfund i Kolding.
Annonce

Kolding: Stigende smittetal i Aarhus blandt det somaliske samfund betyder, at Kolding Kommune har skruet op for oplysningskampagnen mod de somaliske kredse i Kolding

- Vi har noteret, at der har været mange somaliere blandt de smittede i Aarhus. Det betyder, at vi har været i dialog med flere af de somaliske foreninger i byen. Vi har drukket corona-kaffe med flere repræsentanter derfra.  Vi har også været i kontakt med den somaliske radiostation, så vi er sikre på, at vi har et godt informationsniveau, siger Thomas Boe, der er kommunaldirektør i Kolding Kommune.


Vi gør det for at være på forkant. Hvor kan der komme en opblusning? Nu har vi set, at der var grupper i Aarhus, hvor smitten steg, og så gør vi noget.

Thomas Boe, kommunaldirektør i Kolding Kommune


Kommunens særlige corona-sundhedsberedskab blev lukket ned i juni, da omfanget af coronasmitten svandt markant ind, men det stigende smittetal i dele af landet betyder, at kommunen har aktiveret sundhedsberedskabet igen. I sidste uge steg smittespredningen på landsplan til 756, og her var det særligt Aarhus Kommune, der skilte sig ud.

Annonce

Vi skal være på forkant

Der blev registreret 341 smittetilfælde i uge 32 i Aarhus, hvor der var mange mindre udbrud og to større smittekæder i somaliske og libanesiske kredse. I alt var 179 af de påviste tilfælde i Aarhus i uge 32 således af somalisk herkomst, oplyste Statens Serum Institut i den forbindelse.

- Men jeg skal samtidig understrege, at vi ikke ser et øget smittetryk i den her gruppe i Kolding. Slet ikke. Vi har i Kolding i forvejen ikke særlig høje tal. Men vi har udelukkende gjort det for at sikre, at gruppen har den fornødne information, og at vi har en dialog, siger Thomas Boe.

Det er de velkendte råd om at holde afstand, undgå store forsamlinger, spritte af og undgå kys og kram, som kommunen har sikret sig, kommer helt ud, og i den forbindelse har Kolding Kommune rettet henvendelse til Aarhus om at høre om deres fremgangsmåde.

- Vi gør det for at være på forkant. Hvor kan der komme en opblusning? Nu har vi set, at der var grupper i Aarhus, hvor smitten steg, og så gør vi noget. Men du kan sammenligne det med, at vi også  har opjusteret i forhold til vores strande, hvor det gode vejr har betydet, at der kommer flere gæster. Vi holder løbende øje med, hvad der sker i andre kommuner, og der er ikke noget odiøst i, at vi er i dialog med de somaliske grupper, siger Thomas Boe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Til sommer skal madrester i poser i nye spande: Fredericias rester skal til Holsted og forvandles til pulp

Fredericia

Dagens coronatal for Fredericia er klar: Vigtigt parameter falder fortsat - men flere er konstateret smittet

Fredericia For abonnenter

Poser kan blive erstattet af spande: Det vil sætte renovationsudgiften i vejret

Fredericia For abonnenter

Brugere og ansatte roser genbrugsordning: Lad bare resten af Danmark kopiere den

Annonce